Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. november 11., 21.58
Újra színházba várják a dévaikat

A kolozsvári bíró és A Zördög

A kolozsvári bíró és A Zördög
A kolozsvári bíró és A Zördög

November 3-án, vasárnap érkezik Dévára az Aradi Kamarszínház Szórvány Kulturális Karavánja, melynek keretében Magyar Kormány – Nemzetpolitikai Miniszterelnöksége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával a rendszeres magyar színházi előadásokat nélkülöző közösségekhez viszik el az anyanyelvi kultúrát.

Dévára két előadással érkeznek. Vasárnap délután 15 órától a Szent Ferenc Alapítványnál az alapítványi és helybeli gyermekek számára  mutatják be  A kolozsvári bíró című zenés mesejátékot, melyet Tege Antal, a Békéscsabai Jókai Színház színész-rendezője vezette drámapedagógiai foglalkozás követ.

Délután 18 órától pedig a dévai Magyar Házban lép fel a társulat: Móricz Zsigmond A Zördög című három egyfelvonásos darabját láthatja. Az előadáson a közönség bepillantást nyerhet a korabeli Magyarország, sokszor pajzán jelenetekkel tarkított szerelmi életébe egy színes lakodalmi forgatag eseményein keresztül. Az előadás szereplői: Éder Enikő, Harsányi Attila, Katkó Ferenc és Tege Antal. Közreműködik a szabadkai Juhász Zenekar, valamint Farkas Tamás Örökös Aranysarkantyús táncos, a Népművészet Ifjú Mestere és a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosai. Az előadás után a Juhász Zenekar tart táncházat, közreműködik Farkas Tamás és a táncosok.

A belépés mindkét előadásra ingyenes!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'