Vasárnap, 2018. december 16., 20.42

A mi városunk – szerbiai vendégelőadás a beilleszkedésről

A szerb nyelvű előadásra magyar és román nyelvű fordítást biztosítunk
A szerb nyelvű előadásra magyar és román nyelvű fordítást biztosítunk

Folytatódik a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház vendégjáték-sorozata. Március elején az újvidéki Kulturális Központ és a Teatar 34 társulat közös produkciója kerül bemutatásra a színház Stúdió termében. A március 10-én, este 7 órától játszott előadás középpontjában az otthonunknak gondolt városról kialakított kép, valamint a beilleszkedés kerül a figyelem középpontjába. Humoros, magával ragadó előadás két újvidéki fiatal előadásában.

A mi városunk című kollázs-előadás azután született, miután nyilvánosságra hozták, hogy 2021-ben Temesvár mellett Újvidék lesz Európa másik Kulturális Fővárosa. Az előadás létrehozásának ötlete abból az igényből született, hogy őszinte kommunikációnak adjon helyet egy olyan helyről, mely az elavult eszmék és klisék súlya alatt fuldoklik évek óta.

Az előadás alapja a városról írt különböző műfajú és stílusú szövegek, valamint a helyi mentalitás és a helyi lakosság városról kialakult képe, egy városé, amelyben a helyiek (sem érzik) otthon magukat. Mit is jelent újvidékinek lenni, van-e ott élőként bármiféle felelőssége az egyénnek, mennyire nyitottak a helybeliek a kívülről érkezők felé, milyen viselkedésmintákat követnek és utasítanak el, és végső soron hogyan lehet beilleszkedni közéjük? Mindez két, nemrégiben újvidékre költözött fiatal perspektívájából elmesélve.

Bár az előadásban felidézett város Újvidék, a felvetett problémák, a már-már abszurdba hajló, a városvezetést és közösségi témákat bemutató jelenetek nagyon is ismerősek lehetnek a temesvári nézők számára!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'