A trubadúr nyitja meg az évadot

Írta:
2018. szeptember 27. 18:38 (csütörtök) /

Szeptember 29-én, szombaton 19 órakor az Aradi Állami Filharmónia tárt karokkal várja a nagyközönséget a felújított Kultúrpalota hangversenytermében. Ez a koncert lesz a felújítás utáni első rendezvény. Évadnyitó hangversenyükön Giuseppe Verdi A trubadúr című operája lesz hallható/látható a Szegedi Nemzeti Színház énekkarával és tánckarával közös produkcióban, a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

A főbb szerepekben: László Boldizsár (Manrico), Nadia Cerchez (Leonora), Réti Attila (Luna gróf), Laczák Boglárka (Azucena), Altorjay Tamás (Ferrando), Bocskai István (Ruiz), Börcsök Bálint (hírnök), Lucia Aioanei (Inez) és David Buzgău (egy vén cigány). A produkciót Bodolay Géza rendezte, karmester: Gyüdi Sándor, jelmez: Juhász Katalin.

A Salvadore Cammarano szövegkönyve alapján íródott, Antonio Garcia Gutiérrez spanyol író ugyanazt a címet viselő drámája alapján A trubadúr ma a világ egyik legnépszerűbb előadása.

Jegyeket a filharmónia pénztáránál lehet vásárolni – 20 (teljes ár), 10 (egyetemisták, nyugdíjasok) és 5 (diákok) lejes áron – a következő program szerint: hétfőn és kedden 9–13, szerdán 12–16, csütörtökön 9–13 óra között.

Hozzászólások