Ankarai fesztiválon lép fel a bábszínház társulata

Írta:
2024. április 25. 18:57 (csütörtök) /

Törökország legjelentősebb gyermekszínházi fesztiváljának idei programjában az aradi Bábszínház egyik előadása is szerepel: a Zenetörténet gyerekeknek (és szüleiknek) című előadást, Cristian Ban rendezte és Aradon mindig teltház előtt játsszák.

A Kis hölgyek, kis urak Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivált április 24–29. között rendezik meg Ankarában.

„A rendezvény különleges jelentéssel és történelmi jelentőséggel bír számunkra, hiszen a nevet népünk fejlődésének egy fontos pillanata ihlette – a Török Köztársaság alapítójának, Mustafa Kemal Atatürknek 1920-ban elmondott beszéde. A fesztivál kezdete óta – már 19 éve – azt szeretnénk, ha ez az esemény összehozná a világ minden tájáról érkező társulatokat, hogy a gyermekszínházat ünnepeljük annak minden formájában: bábszínház, dráma, árnyszínház, gyermekopera, utcaszínház stb. Az eddigi kiadásokon a világ több mint 40 országából érkező színészekkel együtt élhettük át az előadás örömét” – tájékoztatnak a szervezők.

A Zenetörténet gyerekeknek (és szüleiknek) című előadást április 26-án és 27-én játsszák az ankarai közönség előtt. A nemzetközi fesztivál műsorában osztrák, bolgár, magyar, német, francia, lengyel, szingapúri és kanadai társulatok is fellépnek. 

Hozzászólások