JelenHaz
Péntek, 2019. december 06., 01.14

Arad Megye Kulturális Fellegvára

Arad Megye Kulturális Fellegvára
Arad Megye Kulturális Fellegvára

Ezzel a bombasztikus névvel látnák el hat hónapra azokat a városokat, amelyek vállalják, hogy fél éven keresztül gazdag kulturális programmal szórakoztatják a helybelieket és az odalátogató vendégeket.

„Azt szeretnék, hogy a megyeszékhelyen már megszokott kulturális programokat kivigyük a vidéki városokba” – fogalmazta meg ma a dolog lényegét Adrian Ţolea, a megyei önkormányzat alelnöke. Majd kifejtette, hogy az Arad Megye Kulturális Fellegvára címet viselő városban koncerteket, színházi előadásokat, kiállításokat, filmvetítéseket, könyvbemutatókat fognak szervezni, hogy az illető település valóban méltóan viselje a címet. De a tervek szerint kitüntetnék az arra érdemes helyieket is.

A program partnerségben zajlana a jelentkező városok polgármesteri hivatalaival. Ţolea korábban elmagyarázta, hogy a cím elnyerése arra kötelezné az illető várost, hogy még több pénzt fektessenek a művelődési házak korszerűsítésébe, infrastruktúrába. Hogy melyik lesz az első „fellegvár”, arról várhatóan októberben születik döntés.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'