Szombat, 2018. június 23., 07.38

Aradon is állomásozik a KINOdiseea nemzetközi gyermekfilmfesztivál!

Aradon is állomásozik a KINOdiseea nemzetközi gyermekfilmfesztivál!
Aradon is állomásozik a KINOdiseea nemzetközi gyermekfilmfesztivál!

Bukarest, Kolozsvár és Pitești mellett Aradon is állomásozik Közép és Délkelet-Európa egyik legnagyobb filmfesztiválja, a KINOdiseea nemzetközi gyermekfilmfesztivál. Idén második alkalommal jelennek meg az aradi nagyközönség előtt, hiszen tavaly már bemutatkoztak 7 filmmel az Arta moziban. A szervezők most, május 15–21. között 17 produkciót vetítenek le hétközben, 10 és 12 óra között az Arta moziban, továbbá péntektől vasárnapig 20 órától, ugyanott, a mozikertben. A filmek közé beválogatták többek között a velencei filmfesztiválon kiosztott Arany Oroszlán-díj nyertesét, a Ponyo című filmet (Hayao Miyazaki), de a nosztalgikusok a nagy, klasszikus Disney-kedvencekkel (Hófehérke és a hét törpe, A Notre Dame-i toronyőr stb.) is találkozhatnak.

Bővebb információt a vetítések időpontjáról és a filmekről a www.kinodiseea.rohonlapon találhatnak. Az Arta moziban sorra kerülő (feliratozott/szinkronizált) vetítésekre a belépés ingyenes, helyfoglalásért (iskolák figyelmébe!) hívják a 0371/501-072-es telefonszámot, illetve használják a cmcarad@yahoo.ro e-mail címet.

A KINOdiseea fesztivál fő szervezője a bukaresti Metropolis Kulturális Egyesület, az aradi rendezvénysorozatra az Arad Municípiumi Kulturális Központ (Arad Municípiumi Polgármesteri Hivatal) támogatásával kerül sor. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'