JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 17., 23.40

Az Arta mozi februári kínálata

Február 7., csütörtök, 20 óra

Charleston

– román dráma, 119 perc, 2017

Néhány héttel a felesége halála után, és 42. születésnapján Alexandru bizarr „ajándékot” kapott: az ifjú Sebastian látogatása során azt állítja, hogy az elmúlt öt hónapban feleségének szeretője volt. A film egy abszurd, szerelmes háromszög története, ami két férfi és a szeretett nő – akit mindketten elveszítettek – édes-keserű története.

 

Február 8., péntek, 20 óra

Mindenki tudja  /Todos lo saben / Everybody Knows/

– spanyolfranciaolasz dráma, misztikus thriller, 132 perc, 2018

Laura (az Oscar-díjas Penélope Cruz) testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. Az este során azonban olyan események történnek, amelyek alaposan felforgatják az életét, és választás elé kényszerítik férje (Ricardo Darín) és egykori szerelme (az Oscar-díjas Javier Bardem) között.

 

Február 14., csütörtök, 20 óra

Testről és Lélekről

– magyar játékfilm, 116 perc, 2017

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

 

Február 15., péntek, 20 óra

Lány/Girl/

– belgaholland dráma, 109 perc, 2018

Lara 15 éves lány, aki fiútestbe született. Profi balerinának készül a nagy presztízsű belga táncakadémia növendékeként. A balett órákon a fizikai és lelki tréning minden táncosnak önmagában is nagy megterhelést jelent, Lara ráadásul közben nemi átalakító műtétére is készül. Lara számára a testi felnőtté válás egyszerre zajlik a fiú testből lány testbe átalakulással.

 

Február 16., szombat, 11 óra

Mia és a fehér oroszlán/Mia and the White Lion/

– francia dráma, családi film, 2018

A tízéves Mia élete fenekestül felfordul, miután a családja úgy dönt, elhagyják Londont, és egy oroszlánfarmon kezdenek dolgozni Afrikában. Amikor megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlán, a kislány újra rátalál a boldogságra, és különleges barátságot köt az állatkölyökkel.

Miután azonban Charlie betölti harmadik évét, Mia élete újra a feje tetejére áll, a kislány ugyanis rábukkan a nyugtalanító titokra, amelyet az édesapja megpróbált elrejteni előle.

 

 

Február 21., csütörtök, 20 óra

A vesztes-nyár története/Povestea unui pierde-vară

– román vígjáték, 100 perc, 2018

Peter 42 éves matematika professzor, gondtalanul éli életét. Esténként sörözni jár a fiúkkal, és néha meglátpgatja Irinát, akivel kapcsolatát csak félig vállalja fel. Amikor kiderül, hogy Irina terhes, Peter kénytelen változtatni életmódján, és végül éretté válik ...

 

Február 22., péntek, 20 óra 

Ismael szellemei  /Les fantômes d'Ismaël/

– francia romantikus dráma, 114 perc, 2017

A középkorú férfi, Ismael Sylviával él, de még mindig gyászolja 20 évvel korábban elhunyt szerelmét, Carlottát. Carlotta egy nap azonban váratlanul újra feltűnik, ami mindhármuk életét felforgatja. A képtelen szerelmi háromszöggel egyikük sem tud mit kezdeni, Sylvia menekülne a rivalizálás elől, Ismael pedig nem tud dönteni a múlt és a jelen között.

 

Február 28., csütörtök, 20 óra

Egy fantasztikus nő/Una mujer fantástica/

– chileinémetspanyolamerikai filmdráma, 104 perc, 2017

Marina pincérnőként dolgozik és tehetséges énekesnő. Szerelmével, a 20 évvel idősebb Orlandóval a jövőt tervezik. Egyik éjjel, épp miután megünnepelték Marina születésnapját, Orlando rosszul lesz. Marina azonnal kórházba viszi, de a férfit már nem lehet megmenteni. Marina gyanakvó tekintetek kereszttüzébe kerül. Orlando volt felesége megtiltja, hogy elmenjen a temetésre, fia pedig megfenyegeti, hogy kidobja a lakásból, ahol együtt éltek. Marina transzneműsége Orlando családja szemében aberráció. Fájdalmas harcot kell vívnia mint egész eddigi életében , hogy önmaga maradhasson: erős, egyenes jellemű, fantasztikus nő.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'