Fölszálott a páva

JelenHaz
Vasárnap, 2019. október 20., 01.57

Az Eisenbacher Musikanten Arad megyében

Johann Kerner, a Valores Kulturális Egyesület elnöke (bal oldalt), valamint Bognár Levente aradi alpolgármester (jobb ol
Johann Kerner, a Valores Kulturális Egyesület elnöke (bal oldalt), valamint Bognár Levente aradi alpolgármester (jobb ol
Ma délután a Jelen Ház nagytermében szépszámú közönség előtt mutatkozott be az aradiaknak a freiburgi (Németország) Eisenbacher Musikanten fúvósegyüttese.


A 13 tagú, fiatalokból és már nem egészen fiatalokból álló csoport, a freiburgi vasúti társaság zenei társaságának együttese a szentannai katolikus templom felszentelésének 140. évfordulója kapcsán megrendezett Német kulturális dekád keretében jött Arad megyébe a németországi Valores Kulturális Egyesület szervezésében, az Aradi Polgármesteri Hivatal, a Banat JA Kulturális Egyesület, a Német Demokrata Fórum támogatásával.

Az együttes az elmúlt napokban több Arad megyei, németek is lakta helységben járt – fellépett Szentannán (a vasárnapi templombúcsún természetesen ismét jelen lesz), járt Menyházán, Nagylakon (ahol a helyi, a német rendezvényeken rendszeresen részt vevő helyi fúvószenekarral együtt koncertezett), holnap a Temes megyei Szentandrásra, majd Temesvárra látogat, jövő héten máriaradnai zarándoklatra induló szentannaiakhoz csatlakozik. Holnapután fogadják a küldöttséget az Aradi Polgármesteri Hivatalban.

A ma délutáni, jó két- órás műsorban a fúvószenekaron kívül az aradi német és a nagylaki szlovák tánccsoport is fellépett. A nézők hosszasan megtapsolták az igen színvonalas műsor előadóit.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'