Bemutatták országaikat a temesvári konzulátusok

Írta:
2010. május 9. 18:27 (vasárnap) /

Minden eddiginél nagyobb érdeklődést váltottak ki május 8-án, szombaton a Falumúzeumban megszervezett Európa Napi rendezvények, amelyek keretében bemutatták országaikat a Temesváron működő diplomáciai képviseletek.

Olaszország, Németország és Szerbia konzulátusa, Magyarország, Franciaország, Svédország, India és Tunisz tiszteletbeli konzulátusai és a Temesváron működő kulturális központok saját standjaikon mutatták be országaikat, szórólapokat osztogatva, nemzeti ételeikkel és italaikkal kínálva az érdeklődőket. A Falumúzeum szabadtéri színpadán kulturális programokkal is bemutatkozott Olaszország, Németország, Szerbia és Magyarország. A magyar tiszteletbeli konzulátus felkérésére a temesvári Bokréta együttes hortobágyi táncokat mutatott be Európa Napja tiszteletére.

Az Európai Unióval való ismerkedést célozták az általános műveltségi vetélkedők, képzőművészeti műhelyek, valamint az Europe Direct Központ standjáról szórt információs füzetek. A Falumúzeumban és környékén sakk és tollaslabda vetélkedőket, mezei- és tájékozódási futóversenyeket rendeztek. A szomszédos focipályán indiai diákok és sri-lankai menekültek Temesváron először játszottak krikett-mérkőzést, de a tájainkon teljesen ismeretlen labdajáték nem hozta különösebben lázba a közönséget. Az Európa Napi rendezvények vasárnap a temesvári Konzuli Testület Sétányának felavatásával, este pedig a Banatul Filharmónia temessági kolostorkoncertjével és a DJ Project, valamint a Cargo Dóm-téri koncertjével folytatódtak.

Hozzászólások