Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 18.53
Élénk érdeklődés Kisjenőn

Bemutatták Réhon József új kötetét

Bemutatták Réhon József új kötetét
Bemutatták Réhon József új kötetét

Pénteken délután a kisjenői ifjúsági házban mutatták be Réhon József legújabb, Ezt még elmesélem… c. kötetét. Házigazdaként ft. Pántya Elemér plébános üdvözölte a több mint 40 helybeli és környékbeli egybegyűltet, akiknek Csanádi János nyugalmazott irodalomtanár tréfás megjegyzésekkel fűszerezve mutatta be Réhon Józsefet, illetve legújabb anekdotás kötetét. Ebben a gazdag élettapasztalatú íróember élethűen eleveníti fel a múlt egy-egy érdekes epizódját, amit minden esetben áthat a humor, a derű, maga az élet. Mint Réhon Józsefnek eddig megjelent minden kötetében, a legújabban is felidéz egy-két dr. Kovách Gézához, azaz Gazsihoz fűződő érdekes történetet.

Réhon József zavarának adott hangot, amiért Csanádi János az új kötet tükrében inkább a szerzőt mutatta be, maga viszont inkább tréfásan a Fritz Mihály által készített borítót elemezte, felsorolta a kötet összeállításában, nyomdai előkészítésében közreműködött munkatársakat. Legújabb munkája a múltból táplálkozik, benne külön fejezetet szánt a papoknak, különösen a katolikusoknak, noha a sort Tőkés László püspökkel kezdi.

Ujj János történész, író rövid értékelésében Réhon József kötetét annyira olvasmányosnak nevezte, hogy azt nem lehet letenni. Hozzászólását a kötetből idézett két érdekes történettel zárta.

A süteménnyel, egy kis simándi szilvalével megvendégelt közönség lélekben feltöltődve, egy-egy, az író által dedikált kötettel távozott.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'