JelenHaz
Péntek, 2019. december 13., 13.24

Brauch Magda újabb köteteit mutatta be

Brauch Magda és Jámbor Gyula. Czernák Ferenc „illusztrál”
Brauch Magda és Jámbor Gyula. Czernák Ferenc „illusztrál”
Tegnap kora délután ismét havazni kezdett, ám ez nem tántorította el mindazokat, akik jelen kívántak lenni a Jelen Ház kávézójában Brauch Magda újabb két önálló kötetének bemutatóján. 


A vers megközelítése és a Rejtvényes nyelvművelő című kötet, amint azt Jámbor Gyula mindjárt bemutatója elején leszögezte: a 7. és a 8. És egyúttal reményét fejezte ki: nem csak az aradi, hanem egy szélesebb körű magyarság is szívesen forgatja majd ezeket. A Janus Pannoniustól Orbán János Dénesig terjedő, nyilván szubjektív válogatást, amelyben a költemények mellé egy-egy rövid verselemzés társul – bár bevallottan didaktikai céllal készült, amolyan segédeszközként az érettségire készülőknek –, érdeklődéssel forgathatja bárki, akit érdekel a költészet, a költemények születésének körülménye, a költők élete. 

Illusztrációként Czernák Ferenc adott elő két verset, és olvasta fel a hozzájuk csatolt elemzést. A játékos nyelvművelést kortól függetlenül kedvelőknek szóló kötetet korábban már részletesen ismertettük a Nyugati Jelenben.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'