MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 11.15
Pályázat a 12–15 éves korosztálynak

Cimbora – Ne hallgasd el a véleményed!

Cimbora – Ne hallgasd el a véleményed!
Cimbora – Ne hallgasd el a véleményed!

A Cimbora – Kíváncsi diákok lapja pályázatot írt ki 12–15 év közötti fiataloknak, hogy változatos tartalmú és hangulatú regényekről írjanak könyvajánlókat. A fiatal olvasók számára szeretnének felületet biztosítani véleményük megosztására. A pályázat kiírását a Cimbora – Kíváncsi diákok lapja együttműködésben valósítja meg a Láthatatlan Kollégium szakkollégium kortárs ifjúsági irodalom műhelyével (a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán), a választható könyveket pedig a Móra Könyvkiadó biztosítja, hogy azok tiszteletdíjként eljussanak a legjobb recenziók szerzőihez. A teljes felhívás szövege: Cimbi-kihívás: Ne hallgasd el a véleményed!

A pályázat célja, hogy kortárs ifjúsági regényekről fiatalok írjanak ajánlót. Válassz egyet az alábbi könyvek közül, olvasd el, és írd meg a véleményed: ne csak azt, ami tetszik a könyvből, hanem azt is, amivel nem értesz egyet! Minden könyv esetén a leginkább meggyőző ajánlót nyomtatásban is közöljük, a szerző pedig tiszteletdíjként megkapja a listán szereplő könyvek egyikét. A pályázaton részt vehet minden 12 és 15 év közötti fiatal, aki a megadott határidőig beküldi legkevesebb 1700, legtöbb 3000 leütés terjedelmű ajánlóját. Cimbi az ajánlók kreatív nyelvezetét és a bátor véleménynyilvánítást értékeli. Válaszd ki a könyvet, amelyik kíváncsivá tett, és vállalkozz a Cimbi-kihívásra! Következő beküldési határidő: március 5. (minden hónap első hétfője). Kérdésed a Cimbora – Kíváncsi diákok lapja Facebook-oldalán, recenziód pedig e-mailben a jakab.hanga@gmail.com címre várjuk. Választható művek: 1. Dóka Péter: A kék hajú lány 2. G. Szabó Judit: A macskát visszafelé simogatják 3. Héléne Montardre: A lónak nincs árnyéka 4. Nógrádi Gábor: A bátyám zseni 5. Nógrádi Gábor: A gonosz hét napja 6. Schmuck Ottó: A kelyhesek titkos temploma 7. Szabó Magda: Abigél 8. Szabó Magda: Álarcosbál. A Cimbora megrendelhető a 0752-062-885-ös telefonszámon.

(közlemény)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Homan Bence / Csütörtök, 2018. február 01., 19.37 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Üdvözlök minden kedves olvasót, aki a Nógrádi Gábor: A bátyám zseni című remekművéről szóló beszámolómat böngészi. De röviden írok srról, hogyan ismertem meg a szerző könyveit. Az általános iskola 4. osztályában, a Hevérné Kanyó Andrea tanárnő által tartott nívócsoport során feldolgoztuk a Pete Pitét, s én onnantól rengeteget olvastam e aranytollú írótól: Hogyan neveljünk? , Segítség, ember!, Tom és Geri sorozat, Samu és Papa sorozat, ráadásul a nemrég végigolvasott Marci könyvek! Az agyam eldobtam tőlülk. Szóval jönnön...(tam-tam-taaam)... a BÁTYÁM ZSENI KÖNYVISMERTETŐ EGY SOKOLDALÚ DIÁK TOLLÁBÓL: Na, leesik a nap (bocs a rossz szóviccért) és elkezdem: A 15 éves Molina Gergő hosszú sikertelenségek után, számítógépnél görnyedve töltött órák eredményeképp feltalálja a Tolmácsprogramot, amit Tamás öccse kicsit irigykedve figyelt. Pörögnek az események, s előmerészkedik Konrád Ottó a magát milliomosnak hazudó amerikából (a Camorató család elől menekülő) hazatérő férfi, könyvünk Antikrisztusa, a görög mitológiák Hádésa, aki Dániel tanár úr figyelmetlen pletykálása végett elcsklizná a Molina család szemefényének találmányát. Tomi osztálytársai, a szemfüles fiúk (no meg egy lány) Szövetséget kötöttek, hogy segítsék barátjuk testvérét. A könyv végén (szpojler :-) ) pedig a TRADI előtt szégyenítik meg főgonoszunkat (bevallom, rühellem a fickót). Most érkezik a TETSZIK/NEM TETSZIK RÉSZE RÖVID VÉLEMÉNYEMNEK: Huh, ez kemény lesz, mint a beton lefejelése... Az ifjúsági regény bővelkedik bámulatos fordulatokban, parodizált személyiségekben, szerelmi történetekben, kiváló epizódokban. Ott van ráadásul az izgalmas végkifejlet! Minden 753-476 éveskor közötti római polgárnak ajánlom! Viszont nem tetszett a túlbonyolított Camorato-szál, Kefe automata vécékeféje (hülyeség), a nagyi bugyutasága (potomság), stb. Örülnék ha én nyerném a versenyt, de a vereséget is méltósággal fogadom. Előre is köszönök mindent!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'