Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Vasárnap, 2019. november 17., 07.52

Csodás operaest a Megbékélés parkjában

Vasárnap este az Aradi Állami Filharmónia harmadik alkalommal invitálta a nemcsak a műfaj, hanem a szép zene kedvelőit is a Megbékélés parkjába operagálára.

A hűvösre forduló szeptemberi idő nem riasztotta vissza az operabarátokat, már fél órával a kezdés előtt nehezen lehetett helyet találni a padokon és a szép számban elhelyezett műanyag székeken, bizonyára ezért voltak olyanok is, akik elővigyázatosságból tábori széket hoztak magukkal.

A kétórás előadás első részét teljes egészében Giuseppe Verdi Rigoletto című operájának részletei tették ki, a második rész, ha úgy tetszik, változatosabb volt, akkor Suppé (Könnyű lovasság – nyitány) és főként Puccini (Bohémélet, Don Carlos, Turandot) remekműveiből csendültek fel csodálatos dallamok.

A filharmónia zenekarát Wolfgang Groehs osztrák karmester vezényelte, közreműködött a filharmónia énekkara. Irina Iordăchescu, Mihaela Ungureanu, Ventseslav Anastasov szólisták teljesítményét nem egyszer jutalmazta vastaps, különösen az aradi Cosmin Ifrim aratott nagy sikert.

A szponzoroknak köszönhetően ingyenes előadás ismét igazolta, hogy az aradi közönség igényli a hasonló, magas színvonalú kulturális eseményeket. És csak annyit tehetünk még hozzá: várjuk a következőt!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'