Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 19.25

Diáktoborzás tarka textíllel

Diáktoborzás tarka textíllel
Diáktoborzás tarka textíllel

Tanítványai és tanárai alkotásainak bemutatásával népszerűsítette tevékenységét Déván a temesvári képzőművészeti egyetem. 

Hétfő este szemet kápráztató gyönyörű textíliák lepték be a dévai Forma galéria falait. A meghökkentő témájú, kivitelezésű alkotások a temesvári képzőművészeti egyetem diákjainak, doktorandusainak illetve előadótanárainak munkái. A tárlat e hónap 17-ig tekinthető meg, amikor a szóban forgó tanintézmény design tanszékén született alkotások váltják majd le a most kiállított textíliákat.

Úgy gondoltuk, az egyetem falai között születő munkák bemutatásával nyújthatunk leginkább ízelítőt a temesvári textíl és design szak tevékenységéről – fogalmazott dr. Adriana Lucaciu egyetemi tanár, a kiállítás főszervezője, aki a megnyitó alkalmával rövid bemutatófilmmel is illusztrálta a temesvári képzőművészeti egyetemen nyíló továbbtanulási lehetőségeket. Az érdeklődés nem maradt el, hiszen Déván az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a művészeti líceum, Maria Miertoiu tanárnő által vezetett textil-osztálya. Az itt tanuló diákoknak pedig, saját bevallásuk, szerint kézenfekvőnek ígérkezik a temesvári továbbtanulási lehetőség.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'