JelenHaz
Szerda, 2019. december 11., 21.01
Rendhagyó tárlat a Klióban

Egy sokoldalú fiatal művész bemutatkozása

Kett Groza János, Arabella Krebs
Kett Groza János, Arabella Krebs

Bár a beharangozó is jelezte már, ám a kedd délutáni tárlatnyitó a megyei múzeum Klió termében a várakozásnál is szokatlanabbra sikerült, és, szerencsére, pozitív értelemben. 

Arabella Krebs, az Aradi Művészeti Népiskola számítógépes grafika osztályának diákja – amúgy az Adam Guttenbrunn Líceum humán- és társadalomtudományi tanára – ugyanis nemcsak, hogy fotókkal, grafikákkal és... rövidfilmekkel várta az érdeklődőket, hanem a bemutatott alkotásokat rendkívül változatosan helyezte el a falakon.

Kett Groza János, a népiskola festészeti szakának vezetője hűséges diáknak nevezte az élete első önálló kiállításával jelentkező művészt, aki immár hét éve bizonyítja – grafika és számítógépes grafika után a fotó tanulásával –, hogy a művészet különböző ágazatainak az elsajátításában nincs megállás. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy értékes emberi üzenetet sugallnak az alkotásai. Dan Lăzărescu műkritikus méltatásában ugyanezt a vonulatot hangsúlyozta, rámutatva a kiállított tárgyak ötletgazdagságára, művészi dinamizmusára, az ezekből áradó emberszeretetre. Talán „civil” foglalkozása is ebbe az irányba viszi – tette hozzá –, hiszen sorsdöntő kérdés ebben a rohanó világban egy igazi társ megtalálása, és, ha ez nem is sikerül, Arabella Krebs alkotásaiban sokan önmagukra ismerhetnek.

A tárlat mintegy hétig látogatható, hétfő kivételével, naponta 9–17 óra között. Kár elmulasztani!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'