Kedd, 2018. augusztus 21., 05.50

Egyetemi tanévnyitók

A Vasile Goldiş Nyugati Egyetem tanévnyitója
A Vasile Goldiş Nyugati Egyetem tanévnyitója

Hivatalosan október elsején kezdődik a tanév a felsőoktatásban, az aradi Aurel Vlaicu állami egyetem meg is tartotta ünnepélyes évnyitóját szombaton délben. A nagyméretű és magasztos eseményt megtisztelte jelenlétével Mihai Fifor védelmi miniszter, Petru Andea oktatási államtitkár, Mihai Grigorie állami tanácsadó, valamint professzorok, tanárok, diákok. Liviu Pop tanügyminiszter szavait Raluca Simu állami tanácsadó tolmácsolta a jelenlévőknek.

A Vasile Goldiş Nyugati Egyetem (UVVG) október 2-án tartotta ünnepélyes tanévnyitóját a Ioan Slavici Klasszikus Színházban. A zsúfolásig megtelt intézménybe emelkedett hangulatban érkeztek a diákok, tanárok, professzorok, közéleti szereplők, meghívottak.

Különleges vendégként részt vett az eseményen dr. Claude Vivier Le Got, az Európai Tanács OING Konferenciájának Oktatási és Kulturális Bizottsága elnöke. Jelen volt ugyanakkor dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Coralia Adina Cotoraci, az UVVG rektora, dr. Aurel Ardelean, az UVVG elnöke, dr. Anca Stoenescu újonnan kinevezett megyei főtanfelügyelő, valamint az Aurel Vlaicu Egyetem rektora, Ramona Lile és még sokan mások.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'