JelenHaz
Hétfõ, 2019. december 09., 23.11

Egyszer volt Krassó-Szörény

Göncz József, Bognár Béla szerzők, Kelemen László, az őrségi magyarok részéről és Megyasszai Júlia moderátor
Göncz József, Bognár Béla szerzők, Kelemen László, az őrségi magyarok részéről és Megyasszai Júlia moderátor

Egyszer volt Krassó-Szörény címmel jelent meg Göncz József és Bognár Béla igényes kivitelezésű albuma Krassó-Szörény megyéről. 

A három nyelven, magyarul, románul és németül íródott könyv régi képeslapok alapján mutatja be rendhagyó történelemóraként az építészeti, kortörténeti, ipartörténeti tudnivalókat. A könyvbemutatóra május 22-én került sor Resicabányán, a református templomban, szépszámú érdeklődő jelenlétében. A szerzők elsősorban a gyerekekhez és fiatalokhoz szóltak, mint akiknek készítették a könyvet, hogy ők is megismerhessék a múltat. A bemutatón jelent volt Kerekes József, Nagyvárad-Rogériusz lelkipásztora, az előszó írója, Kelemen László, a burgerlandi magyarok képviselője, a könyvkiadást anyagiakkal támogató őrségi magyar képviselő, Pál József Csaba római katolikus főesperes, Erwin Ţigla, a Német Fórum elnöke és Cristian Eunica, a polgármesteri hivatal képviselője. Az ünnepi hozzászólások mellett fellépett a Hóvirág Daloskör, elhangzott a Szózat Therr József tolmácsolásában és a rendezvény végén a Himnusz ünnepi akkordjai is felcsendültek. A jelenlevők ajándékba kapták a könyv egy-egy példányát, a szerzők és támogatók nagylelkű adományát.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Louise / Szombat, 2014. június 28., 16.31 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Thank you so much for this arltice, it saved me time!
Hozzászólt: blue77 / Szombat, 2011. július 02., 00.20 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Hol lehet ehhez a könyvhöz hozzájutni? Nagyon kedvelem ezt a régiót, szívesen vásárolnék egy példányt.
Hozzászólt: kladivao / Szerda, 2011. május 25., 14.58 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Sajnálom, hogy nem lehettem jelen, én két héttel korábban voltam Resicabányán. Remélem következő látogatásomig - júniu vége táján - még található lesz valamelyik könyvesboltban.
Üdvözlettel Budapetről Ottmár

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'