JelenHaz
Kedd, 2019. november 19., 04.45

Életszagú bemutató a stúdióban

Életszagú bemutató a stúdióban
Életszagú bemutató a stúdióban

Az új színházi évad első aradi premierjét vasárnap este hét órától tartják meg Aradon  a Ioan Slavici Klasszikus Színház stúdiótermében. 

Az aradi román társulat Ştefan Caraman kortárs román drámaíró egyik darabját mutatja be Dansez pentru nimeni(Senkiért sem táncolok) címmel Ştefan Iordănescu rendezésében. Az előadás címe rájátszás az egyik román kereskedelmi tévécsatorna népszerű show-műsorára (Dansez pentru tine – Érted táncolok), nem véletlenül, mert általában véve a valóság-show-k szereplői és nézői, a mai társadalom elé tart görbe tükröt – mondta a rendező. (Hasonlót mutatott be a múlt évadban a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Mennyország című Ibsen-darabból készült előadás szenzációs volt).

A hétszereplős produkciót 18 éven aluliak nem tekinthetik meg, de nem azért, mert „vetkőzős” volna, vagy obszcén jelenetek lennének benne, hanem mert a valóságot türközendő, vannak benne vulgáris kifejezések. Bár Laurian Oniga igazgató szerint önámítás azt hinni, hogy a kiskorúak oly ártatlanok… Egyeseknek valószínűleg megbotránkoztató lesz, de a kortárs daraboknak provokatívnak kell lenniük – tette hozzá az intézményvezető.

A stúdió-előadás a jövő héten, szeptember 8. és 13. között minden este hét órától műsoron tartják. 19-én és 20-án Az átváltozást (Franz Kafka) játsszák, 22-én Lovas Zoltán egyéni előadóestjére kerül sor (Apropo, aţi chemat pompierii? – Apropó, hívták a tűzoltókat?). A színházigazgató elmondta, hogy az október 11–24. közötti nemzetközi színházi fesztivál után hétfő kivételével minden este lesz előadás a teátrumban.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: ez mar kultura ... sovénkodni nem ! / Kedd, 2009. szeptember 08., 05.19 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

"vulgáris kifejezések'
Hozzászólt: kicsit m(arad)i-nak / Vasárnap, 2009. szeptember 06., 12.06 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Azért mert nem magyar előadás, még lehet jó alakítás. De azért jól esik sovénkodni nem?
Hozzászólt: pityu / Szombat, 2009. szeptember 05., 09.14 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

ha zavarja a szag ne uljon az elso sorba
Hozzászólt: az / Csütörtök, 2009. szeptember 03., 23.47 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

az. mély
Hozzászólt: kicsit m(arad)i / Csütörtök, 2009. szeptember 03., 22.55 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

ez mar kultura ...

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'