JelenHaz
Péntek, 2019. február 22., 20.16

Eurovíziós Dalfesztivál-előválogató Temesváron

Bemutatták a temesvári eurovíziós előválogató műsorát Fotó: C. Duma
Bemutatták a temesvári eurovíziós előválogató műsorát Fotó: C. Duma

Január 28-án, vasárnap 21 órától a Román Televízió élőben közvetíti az Eurovíziós Dalfesztivál temesvári elődöntőjét. 12 produkció közül választja ki a zsűri, hogy melyik lesz az a három, amelyik a Bukarestben zajló válogatón is elhangzik. A zenei esemény a Nemzeti Színház 2-es termében (az egykori Lovardában) zajlik és bárki megnézheti a TVR1-es és a TVR HD csatornán.

Előválogató öt városban zajlik: Foksányban, Temesváron, Krajován, Tordán és Segesváron. A tordai előválogatót az európai pályázati pénzen felújított Sóbányában szervezik meg!

„Nagy kihívás egy ilyen esemény megszervezése, de a Román Televízió Temesvári Területi Stúdiója teljes bizalmat kapott”, jelentette ki Andrei Borosovici a keddi sajtótájékoztatón. „Nagyon jó terep tapasztalatszerzésre, melyet fel fogunk használni a 2021 – Európai Kulturális Főváros projekt lebonyolításában.” A sajtótájékoztatón részt vett többek között Nicolae Robu temesvári polgármester és Ada Hausvater, a Temesvári Nemzeti Színház igazgatója.

A 12 fellépő: Jukebox feat Bella Santiago („Auzi Cum Bate”), Alessandro Dănescu („Breaking Up”), Meriem („End The Battle”), MIHAI („Heaven”), Jessie Baneş („Lightning Strikes”), Romeo Zaharia („Maybe This Time”), Othello („Noi Suntem Pădure”), Miruna Diaconescu („Run For You”), Serena („Safari”), Pragu’ de Sus („Te Voi Chema”), Endless feat Maria Grosu („Thinking About You”) és RAFAEL & ANDY („We Are One”). Versenyen kívül fellép Ricardo Caria, aki a tavalyi eurovíziós nyertes, Salvador Sobral Amar Pelos Dois című számát énekli. Az est további meghívottjai a Szerbiából érkezett Neda Ukraden, Lavinia Răducanu és a híres temesvári rockegyüttes, a Cargo.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'