JelenHaz
Hétfõ, 2019. december 09., 22.30

Február közepéig láthatók az impresszionista művek Bécsben

Február közepéig láthatók az impresszionista művek Bécsben
Február közepéig láthatók az impresszionista művek Bécsben

Meghosszabbította az impresszionista műveket bemutató nagyszabású tárlatát a bécsi Albertina múzeum: a festmények és műtárgyak január 10. helyett február 14-ig tekinthetők meg az osztrák fővárosban.

Az Impresszionizmus - Hogy került a fény a vászonra? című tárlat 125 festményen és másik 56 műtárgyon, magyarázatokkal, illusztrációkkal mutatja be az impresszionista látásmód és ecsetkezelés titkait, emellett megismerteti a látogatót az irányzat kedvelt motívumaival is és beavatja egy-egy kép keletkezésének körülményeibe. A kiállítást naponta mintegy 3 ezren tekintik meg, szeptember óta pedig már több mint 300 ezer látogató kereste fel az Albertinát.

A Gustave Courbet, Claude Monet, Édouard Manet, Paul Cézanne, Paul Signac, Vincent van Gogh és más mesterek munkásságát megjelenítő képek nagy részét a kölni Wallraf-Richartz-Museum kölcsönözte a tárlathoz, de láthatók festmények az amszterdami Van Gogh Múzeum, a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeum, a budapesti Szépművészeti Múzeum, több magángyűjtő és természetesen az Albertina saját gyűjteményéből is.

(MTI)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'