Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. november 12., 06.08

Fergeteges koncert, extrém időjárás

A szó szoros és átvitt értelmében fergetegesre sikeredett június 21-én a strandon megtartott szabadtéri szimfonikus pop-rock-metál koncert.

Az Aradi Állami Filharmónia hagyományos, az előző években az aradi várban megtartott szabadtéri koncertje idén a városi strandra költözött. Szép számban összegyűltek az új helyszínen is, bár egy órával a kezdés után a megyei katasztrófavédelmi felügyelőségtől a telefonokra kapott viharra és heves esőzésre kiadott figyelmeztetés igencsak megritkította a közönséget. A kitartóbbak a helyszínen vonultak menedékbe, és amikor alábbhagyott az eső, újból a színpad elé vonultak.

A szabadtéri koncert első részében a lágyabb, melodikusabb dalok kerültek terítékre az Aradi Állami Filharmónia sajátos hangzásában, többnyire Queen, AC/DC és Deep Purple-slágerek. Néhány dal erejéig fellépett az aradi származású, jelenleg Hollandiában élő Nelu Slev zenész, aki közismert slágerekkel énekeltette meg a publikumot. A filharmónia akadémiai kórusát Robert Daniel Rădoiaș vezényelte, a fiilharmonikusok karmestere pedig Giuseppe Carannante volt az est folyamán.

A Sur Austru helyi metál zenekar akkor lépett színpadra, amikor az égboltot villámok hasították ketté és hatalmas erővel megérkezett a felhőszakadás. A black metált játszó banda a filharmóniával kiegészülve és a természet által biztosított körülményeknek köszönhetően, jó értelemben vett hátborzongató élményt – egyedi, különleges hangzásvilágot és vizuális hatást – nyújtott a rajongóknak és a helyszínen maradt kíváncsiaknak.

A koncert végére megszelídült az idő is, alábbhagyott az eső, a színpad előtti téren a hálás közönség vastapssal jutalmazta a maradandó élményt.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'