JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 25., 17.25

Fiatal képzőművészek oroszlánkörmei

Costin Brăteanu: Tájkép
Costin Brăteanu: Tájkép

Idén júniusban első ízben rendeztek festőtábort fiatal hazai képzőművészek részvételével az Arad megyei Batta község festői környezetében. A megyei művelődési központ támogatásával megvalósult együttlétet hagyományossá kívánják tenni.

A nyolc résztvevő közül, sajnos, csak egy volt aradi – Adrian Sandu –, Dan Palade Bukarestből, Costin Brăteanu, Lorena Garoiu, Matei Gaspar, Sorin Nicodim, Nada Stojici és Dan Paul Ungureanu Temesvárról érkezett. A festőtábor teljes „termését” elhozták Aradra, a megyei múzeum Szépművészeti Részlegén (Gh. Popa de Teiuş utca 2–4. szám, II. emelet) rendezett kiállításra. Ana Maria Dumitrean, az Arad Megyei Művelődési Központ igazgatója megnyitó szavaiban köszönetet mondott a művészek pozitív hozzáállásáért. Sorin Nicodim, a Romániai Képzőművészek Szövetsége temesvári tagozatának alelnöke, a tábor résztvevője, az egyhetes alkotómunka örömét húzta alá, Onisim Colta, a Romániai Képzőművészek Szövetsége aradi tagozatának alelnöke a következetesség fontosságára hívta fel a figyelmet, valamint arra, hogy az elkövetkezőkben jól kiválogatva a tábor résztvevőit, kialakítható Aradon egy kortárs művészeti múzeum alapja. Valamennyien elismerően nyilatkoztak a Delia és Ioan Micurescu által működtetett helybeli panzió szolgáltatásairól. Utóbbi különben az előző megyei tanácsban a kulturális szakbizottság elnöke volt, jelenleg ő a frissen megválasztott battai polgármester, így tehát nem csoda, ha ily módon is megpróbálja fellendíteni a községe iránti érdeklődést.

A 34 alkotás – amely között van változatos absztrakt festmény és tájkép egyaránt – a hónap végéig tekinthető meg, hétfő kivételével naponta 9–17 óra között; addig elhagyja a nyomdát a tárlat katalógusa is.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'