Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 19.25
Sikeresen indult az erdélyi turné

Fődíjat nyert a mady.baby Bákóban

Borbély B. Emília egyéni produkciója újabb díjat nyert
Borbély B. Emília egyéni produkciója újabb díjat nyert

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház tavalyi évadának egyik legnépszerűbb előadása, a mady-babymegosztva elnyerte Bákóban a „Gala Star" Fesztivál Fődíját. 

Borbély B. Emília egyéni produkciója, melyet Gianina Cărbunariu írt és B. Fülöp Erzsébet rendezett, május 3-án, a bákói egyéni műsorok fesztiválján versenyprogramban vett részt és Lari Giorgescu L-V: 8-16 című eladásával osztozik a kitüntetésen. A zsűri tagjai voltak: Draga Olteanu Matei, Adriana Trandafir, valamint Alice Barb.

Ez sorban a harmadik elismerés, melyet a különleges előadás és Borbély B. Emília színművész kapott; először 2010 októberében a XXV. Piatra Neamţ-i Színházfesztiválon elnyerte a Legjobb színésznőnek járó díjat, majd november elején a VIII. Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon – Pécsett – a zsűri Különdíját kapta.

Az Erdélyi turné elején a temesvári magyar társulat mikrobusza Gyergyószentmiklósról utazott át Bákóba, hogy eleget tegyen a „Gala Star” Fesztivál meghívásának. A Csiky Gergely Színház folytatja turnéját, ma 16 óra 30 perctől Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház Kamaratermében látható a Mellékhatások című stúdióelőadás, Katona Gábor rendezésében.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'