JelenHaz
Szombat, 2019. december 07., 22.16

Folytatódik a decemberi színházi kavalkád

Jelenet a Hókirálynő című, Mikulás-napi előadásból
Jelenet a Hókirálynő című, Mikulás-napi előadásból

Színházi estékben gazdag hónappal várja közönségét a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, hiszen majd három hét leforgása alatt kocsmaszínház, nemzetközi koprodukció, meghívott előadások, gyermekelőadások, stúdió-, illetve nagytermi produkciók váltják egymást a színpadon. 

A hétfő esti Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc kocsmaszínházi produkció és a kedd esti nagytermi EXIT nemzetközi koprodukciós előadás után, december 4-én és 5-én Székely Csaba híres székelyföldi Bánya-trilógiájának első két részére invitáljuk a nagyérdeműt, a nagyváradi Szigligeti Színház előadásában. December 6-án A Hókirálynőcímű bábelőadással készül a Színház a legkisebb nézői számára. Hans Christian Andersen újragondolt klasszikusa a temesvári színpadon igazi Mikulási-napi élményként szolgál, mely segít oldalt választani kicsiknek és nagyoknak a szív és az ész örök vitájában.

December közepe fele haladva a klasszikus és a kortárs előadások helyét átveszi a Temesvár városában harminc évvel ezelőtt kitörő forradalomra való megemlékezés. Elsőként a Nemzeti Kisebbségek Tanácsa, Temesvár Színházaival közösen egy ízig-vérig temesvári, multikulturális élményre hívja a városlakókat. A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Temesvári Állami Német Színház és a Merlin Bábszínház Szerb tagozatának munkásságát összefogó est magában hordozza mindazt, ami Temesvár, valamint, hogy mit jelent egynek lenni a sokféleségben. Majd Lovassy Cseh Tamás rendezésében a Temetetlenek című előadással két napon keresztül felidézhetjük a forradalmat és az azóta eltelt harminc évet.

Karácsony eljövetele előtt a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdiójában Henrik Ibsen norvég drámaíró remekművét a Hedda Gablert láthatják az érdeklődők. Végül december 22-én Micimackóval és barátaival búcsúzhatunk az óévtől, és magától a Színháztól egészen januárig, amikor újabb bemutatókkal, vendégelőadásokkal és más színházi programokkal folytatódik a 2019/20-as évad.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'