50%-os árzuhanás
Hétfõ, 2019. július 22., 13.50

Haláli színjáték Lugosi Béláról

Lugosi Béla a horror nagymestere, egy műfaj megteremtője. Egy világsztár, akit Drakula gróf, a vámpír szerepében ismert meg a nagyvilág. De milyen ember is volt valójában a Temes megyei Lugoson Blaskó Béla néven született színészlegenda, akinek csillaga van a híres hollywoodi sétányon?  Erre a kérdésre keresi a választ az UN_dead című előadás, amelyre – a hónap utolsó meghívott előadásaként – február 22-én 19 órától kerül sor a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdió termében.

A Szegedről érkező Barboncás Egyesület repertoárját tekintve leginkább gyermekeknek szóló előadásairól ismert. Az Egyesület célja, hogy aktív, tevékeny, kreatív, emberek kulturális tőkéjüket a toleráns attitűdre, az egészséges életmódra és a környezettudatos viselkedésre való nevelésben kamatoztassák, a kisebbek számára leginkább befogadható módon. Az UN_dead különlegesssége, hogy bábtechnikákat ötvözve, felnőtt nézők számára idézi meg az 1956-ban elhunyt Lugosi Bélát.

Elhagyva a életrajzi alapokra épülő realista bemutatást, kilenc izgalmas animált képben ismerheti meg a közönség a Drakula-alakításáról elhíresült színész életét. Kiss Ágnes felnőtteknek szóló előadása leginkább impressziók és impulzusok hatásával tisztítja meg különféle társadalmi, művészi, emberi szerepeitől a halott Lugosit, hogy megnézze, mi marad alatta. Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'