JelenHaz
Kedd, 2019. március 26., 22.25

Harmincezer látogatója volt az Art Encounters Biennálénak!

Kortárs alkotások az egykori Villamosdepóban
Kortárs alkotások az egykori Villamosdepóban

Megvonták a több mint egy hónapig tartó kortárs művészeti fesztivál, az Art Encounters Biennále mérlegét a szervezők: 150 bel- és külföldi kortárs művész tucatnyi rendhagyó helyszínen kiállított több mint 300 alkotását rekordszámú, több mint 30 000 látogató tekintette meg!

A temesvári Közszállítási Múzeumban, a Timco csarnokban, az ISHO-házban, a Dohánygyárban, a temesvári és az aradi Szépművészeti Múzeumban, a Művészetek Házában, a Jecza, a Calina és a Calpe Galériákban és az C. Mincu Líceumban kiállított, a vizuális művészetek valamennyi formáját képviselő alkotásokat Diana Marincu és Ami Barak kurátorok válogatták össze, a Használati utasítás az Élethez – Viața ca mod de întrebuințare – címszó alatt. Performanszot láthattak az érdeklődők a magyarmedvesi Vízmű „UFÓ alakú épületében” is. A szervezők szerint az volt a cél, hogy a kultúrát elvigyék alternatív helyszínekre, ahol ilyesmire eddig nem volt példa. Az Art Encouners Biennále idején tartottak 8 könyvbemutatót, 6 performanszot, 6 filmvetítést, bemutattak öt művészt a kiállítók közül (Irina Botea Bucan, Michelle Lacombe, Boris Mitić, Dan Perjovschi, Pusha Petrov) és tartottak 27 szervezett kiállításlátogatást, műértő szakember vezetésével. A temesvári kiállításokat több mint 5100 helybéli, nagyváradi, marosvásárhelyi és nagybányai iskolás gyerekcsoport látogatta meg, összesen 141 alkalommal.

Már elkezdődött a 2019-es Art Encounters előkészítése, a nagy eseményre azonban 4 év múlva, 2021-ben kerül sor, amikor Temesvár Európa Kulturális Fővárosa lesz.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'