JelenHaz
Szerda, 2019. december 11., 21.42

Három tánc Beckettre Temesváron

Három tánc Beckettre Temesváron
Három tánc Beckettre Temesváron

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház csütörtökön, november 5-én 19 órától a színház Nagytermében látja vendégül a Figura Stúdió Színház 3 tánc Beckettre című mozgásszínházi előadását. 

A gyergyószentmiklósi társulat BeckettTúra néven partiumi és magyarországi turnén vesz részt ezen a héten, ennek egyik állomása Temesvár.

A darabot Vava Ştefănescu bukaresti koreográfus, a Román Nemzeti Táncközpont művészeti igazgatója állította színpadra Samuel Beckett három kisebb művéből: Némajáték I, Jövés-menés, Némajáték II.

„Megpróbáltam egy világba elhelyezni Samuel Beckett három szövegét: a Némajáték 1-et, a Némajáték 2-őt és a Jövés-menést. Összekötni őket a jelek és a közös tárgyak segítségével.

Az előadás az értéktelenség hangszerelése, a folyamatosan széteső világé, leereszkedés a széthullás lejtőjén, amely természetes életérzéssé válik. A szereplők városi bohócok, az eltárgyiasult ember jelképei, elvesztik rendeltetésüket, elfelejtik önmagukat és önvalójukat.

Ezen a szemétdombon helyezkedik el a paradicsomi élet káprázata, a menekülés illúziója, a kilépés lehetősége. Azonban, ha feltűnik a reménysugár még súlyosabbá válik a helyzet. A szétbomló mindenség másnap ugyanarról a pontról indul, és ez létünk örökmozgója.” – vallja darab kapcsán Vava Ştefănescu.

Az előadásban fellépnek: Barabás Árpád, Selyem András, Szabó Eduárd, Vajda Gyöngyvér, Máthé Annamária, Darvas Beáta.

Jegyek elővételben a színház jegyirodájában válthatók egészáron 16, illetve kedvezményesen 8 lejért. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'