50%-os árzuhanás
Szerda, 2019. július 24., 09.49
NexT Filmkaraván

Holdfényes vetítés magyar alkotással

Holdfényes vetítés magyar alkotással
Holdfényes vetítés magyar alkotással

Augusztus 31.–szeptember 2. között néhány romániai városban (Kolozsvár, Vatra Dornei, Zilah, Nagybánya, Sinaia, Arad, Bukarest) újból megrendezik a NexT Filmkaravánt. Különböző szabadtéri helyszíneken, kertekben, parkokban és más zöldövezetekben rendeznek be ideiglenes vetítési helyszíneket. Aradon az Eminescu park ad otthont a háromnapos szabadtéri mozinak.

A nemzetközi rövidfilmek karavánja idén három tematikába osztotta a filmeket: augusztus 31-én a gyermekeket (de nem csak!) várják az óriás vászon elé a NexT Kids-szel, szeptember elsején a román rövidfilmeké a főszerep, míg szeptember 2-án a NexT Is Feminist nevű napon olyan filmeket vetítenek, melyek rendezői nők.

A vetítések mindhárom napon 20.30 órakor kezdődnek, első napon 70 perc (13 film), második nap 115 perc (8 film), utolsó nap 99 perc (5 film) a vetítési idő, a belépés ingyenes.

A NexT Kids napon műsorra tűzték a Hey Deer! című 2015-ös magyar animációs kisfilmet, mely megjelenése óta több mint 100 fesztivált járt meg, ahonnan közel 10 díjat hozott el. A 6 perces film főhőse egy kakaószerető szarvas, aki mindennapos rutinként a havat söpri a háza elől, de esténként megremeg a föld, és másnap kezdődik minden elölről. Így megy ez egészen addig, míg a kis szarvas mindennapjainak egyhangúságát egy váratlan esemény fel nem rázza.

A film egy éven keresztül készült 3D-s technikával, a kivitelezésben pedig tanárok, diákok, és magyarországi filmstúdiók is segítettek. A Hey Deer! Bárczy Örs magyarországi animátor diplomamunkájaként készült a magyarországi filmes szakma képviselőinek támogatásával.

Kedvezőtlen idő esetén a Next Filmkaraván vetítései az Arta moziban lesznek.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'