Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. október 23., 18.50

Hunyadi János Fesztivál Vajdahunyadon

Hunyadi János Fesztivál Vajdahunyadon
Hunyadi János Fesztivál Vajdahunyadon
Még javában folyik Vajdahunyadon a klasszikus zene nagyjait megszólaltató Stradivarius Music Nights Fesztivál, a település önkormányzata máris újabb jelentős kulturális eseményt hirdetett meg a hét végére.

Augusztus 9. és 11. között kerül megrendezésre a vajdahunyadi várban a Hunyadi János nevével fémjelzett középkori fesztivál. Pénteken 21.30 órakor utcai felvonulással kezdődik a rendezvénysor, melyen a Vajdahunyadi Lovagrend, a dévai Várőrség, Mátyás király Fekete serege, a Medgyesi és Marosvásárhelyi Lovagrendek, illetve a Szászsebesi Pajzsosok Rendje mellett részt vesz a dévai Renaissance Táncegyüttes, a magyarországi Hollóének Hungarica Régizene-együttes, a petreşti-i fúvószenekar és a Széchy Mária kíséretét megjelenítő helybeli csapat. A felvonulók a város régi központját és a sétálóutcát járják be.
Augusztus 10-én, szombaton délelőtt 10 órától a huszárvárban ver tábort a Vajdahunyadi Lovagrend, interaktív programot kínálva az érdeklődőknek: lovagi tornával, íjazással, korabeli mesterségek bemutatásával. 19.30 órától a bukaresti Truverii együttes játszik középkori muzsikát, majd a bolgár Ruszei Állami Opera kétórásra tervezett gálaestjére kerül sor. 22.30 órától épületre vetítéssel elevenítik fel a nándorfehérvári ütközetet.
Ezzel párhuzamosan 19.30 órától a Corvin sétálóutcán gólyalábas utcai parádé zajlik, melyet 21 órától a Horia Brenciu Zenekar koncertje követ.
Vasárnap délben 12 órától a városközpontban álló Hunyadi-szobornál kerül sor egyházi szertartással egybekötött megemlékezésre. A huszárvár udvarán délelőttől folytatódnak a korabeli tevékenységek: lovagi torna, íjászat, középkori tánc, mesterségbemutatók. Este 20.30 órától a ruszei társulat Carl Orff Carmina Burana című népszerű kantátájával zárja a háromnapos rendezvénysort.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'