JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 17., 23.41

Inter-Art kiállítás az ENSZ székházában

A kiállítás megnyitóján New Yorkban
A kiállítás megnyitóján New Yorkban
Március végén, április elején a nagyenyedi Inter-Art, a New York-i United Nations Staff Recreation Council, a Nagyenyedi Polgármesteri Hivatal, a Fehér Megyei Tanács, a nagyenyedi „Liviu Rebreanu” Kulturális Központ, a New York-i Román Kulturális Központ, a New York-i „Saint Stephen of Hungary School” képzőművészeti tárlatot rendezett az ENSZ New York-i székházában Szabadság és művészet határok nélkül témával. 


A kiállítás keretében az Inter-Art az évek során begyűjtött legjobb műveket mutatta be. A több mint kétszáz személy jelenlétében lezajlott megnyitó után a nagyenyedi Inter-Art képviselői, Balog István, Lixandru Robert, Balog Zoltán és Hădărig Ioan találkoztak Simona Miculescu román nagykövettel és Oana Raduval, a New York-i Román Kulturális Központ képviselőjével. Ezek után a nagyenyedi küldöttséget interjúra hívták meg a Barks Community TV-hez, ahol James Caroll NAP Connections nevű műsorában bemutatták a „Nagyenyed régi arculata” című fotóalbumot. A New York-i „Saint Stephen of Hungary School” tanulóinak egy ifj. Lőrincz Zoltán által készített rövid dokumentumfilmet mutattak be Nagyenyedről és Torockóról. 

Az Inter-Art célja minél több ilyen projektben részt venni, mert ezek segítenek az interkulturális kapcsolatok fejlesztésében.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: inter-art / Szerda, 2009. április 15., 19.28 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

http://www.inter-art.ro/usa2009/

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'