JelenHaz
Kedd, 2019. július 16., 07.42

Jubileumi MKIDSZ Napok hazai és külföldi fellépőkkel

A felvétel a tavalyi MKIDSZ Day-en készült (fotó: Facebook)
A felvétel a tavalyi MKIDSZ Day-en készült (fotó: Facebook)

Idén ünnepli 10. születésnapját a pécskai Magyar Kulturális Ifjúsági Demokrata Szervezet (MKIDSZ), ennek alkalmából az augusztus 24–25-én zajló MKIDSZ Napokra hatalmas bulit és fergeteges szórakozást ígérnek. Az évről-évre egyre nagyobb sikert elkönyvelő rendezvény szervezői idén is szórakoztató programokkal és ígéretes fellépőkkel igyekeznek minél több fiatalt összehozni a megyéből.

A két nap alatt tíz fellépőt kínálnak, a lemezlovasok mellett egy gyergyószentmiklósi alternatív/indie rock zenét játszó trió, a Teddy Queen is fellép az MKIDSZ Day színpadán a hétvégén.

Az esemény neve tavalytól hivatalosan is MKIDSZ Day lett, hogy ne csak a magyar nyelvű fiatalokat érje el az esemény híre, hanem bárkit, aki érdeklődik iránta.

„Minden évben kitűzött cél az elmúlt évekhez képest egy minőségibb, magasabb színvonalú eseményt létrehozni, melynek célja, olyan kulturális értéket, közösségi élményt, és nem utolsósorban kikapcsolódási lehetőséget nyújtani a fiatalok számára, melyre egész Arad megyében nincs példa. A tapasztalat azt mutatja, hogy van létjogosultsága egy ilyen típusú eseménynek, ahol tavaly már több mint 700 ember fordult meg. Az évről évre növekvő közönségszám ösztönzően hat ránk, ezért idén is komoly szervezési munkát végzünk, és nonprofit szervezetként lehetőségeinkhez mérten igyekszünk idén is a legtöbbet nyújtani” – nyilatkozzák a szervezők.

A pécskai szervezet közösségi oldalán már hetekkel ezelőtt elkezdődött az esemény népszerűsítése, a szervezők különböző játékokkal toborozzák a résztvevőket.

Augusztus 24-én délután 5 órától nyitja meg kapuit a minifesztivál a pécskai Kiserdőnél (futballpálya melletti rész), ahol lehetőség lesz klasszikus szórakoztató és ügyességi játékokon részt venni, paintballozni, megtekinthető lesz az MKIDSZ Street Art nevű verseny, mely keretében a megye fiatal képzőművészei varázsolnak fesztiválhangulatot graffiti rajzokkal, és a bérmentes sátorhelyeket is lehetőség lesz elfoglalni. Este 7 órától ünnepélyes megnyitót tart az MKIDSZ elnöke, Tóth János. A délutáni programokat és a megnyitót követően népszerű magyarországi lemezlovasok és hazai előadóművészek szolgáltatják a hangulatot pénteken és szombaton is: Stereo Palma, Chris Lawyer, Newik, Roberto Rios, Suck My Disco, Shiver, N’Alin, Snazu és Acoustic.

A lemezlovasokon kívül fellép még a gyergyószentmiklósi Teddy Queen nevű trió. A zenekar dalaiban észrevehetők funky, illetve punkosabb vonások is, amiket a jellegzetes egyszerű, de annál kifejezőbb szövegviláguk tesz még egyedibbé.

A helyszínen lehetőség van ingyenes sátorozásra, tehát aki messziről érkezik, annak a szállás is megoldható helyben és díjmentesen. Az előadók fellépésének konkrét időpontját az MKIDSZ Day 2018 nevű Facebook-eseményen lehet majd megtalálni a következő napokban, ahol ezenkívül sok hasznos információ és nyereményjátékok találhatóak, illetve a szervezőkkel is fel lehet venni a kapcsolatot a felmerülő kérdések esetén.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit az idén tízéves szervezet ünnepségére, hisz nemcsak jó hangulattal, de kellemes környezettel is készülnek! A belépés, szokás szerint, díjmentes. További részleteket az előbb említett Facebook-eseményen lehet megtalálni.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'