JelenHaz
Szerda, 2019. július 24., 09.28

Jubileumi ünnepséggel egybekötött Vasarely-tárlat

Jubileumi ünnepséggel egybekötött Vasarely-tárlat
Jubileumi ünnepséggel egybekötött Vasarely-tárlat

Ma délután az Aradi Napok keretén belül a mára már megszokott Pécs Napja Aradon az Arad Megyei Múzeum Ovidiu Maitec Termében Vasarely-tárlattal vette kezdetét.

A jubileumi rendezvényen – Arad és Pécs idén ünnepelte testvérvárosi kapcsolatának 10. évfordulóját – dr. Őri László, Pécs alpolgármestere, Bognár László a Pécsi Képviselőtestület Kulturális Osztályának az elnöke, Kövesi Mária képviselő, a Pécsi Kulturális Központ igazgatója, valamint Pavlovics Attila, a központ aligazgatója tisztelte meg jelenlétével Arad polgármesterét, Gheorghe Falcăt, illetve Bognár Levente alpolgármestert.

Az ünnepséget városunk polgármestere nyitotta meg: „Arad város nevében szeretném köszönteni Pécs város küldöttségét. Városunk alpolgármesterével és képviselőivel köszöntöm önöket ezen a rendezvényen, és hálás vagyok, hogy együtt ünnepelhetünk ezen a napon. Arad Péccsel nem kevesebb, mint 15 éve működik együtt, a testvérvárosi szerződést pedig 10 évvel ezelőtt írtuk alá. Számomra mindig megtiszteltetés, hogy az Aradi Napok keretén belül szentelünk egy teljes napot Pécsnek. A mai Vasarely-kiállítás a két város közötti szoros kapcsolatot szimbolizálja és színvonalát emeli, hogy egy ilyen rangos művésznek a munkáit mutathatjuk be. Köszönöm testvérvárosunknak ezt a megtiszteltető lehetőséget, remélem, hogy a pécsiek kedvességét és szeretetét viszonozni tudjuk szeptember végén, mikor Arad Napját ünnepeljük Pécsen.”

 

A testvérváros alpolgármestere beszédében kiemelte az Araddal való fontos kapcsolatot, valamint a pécsi születésű Victor Vasarely (született Vásárhelyi Győző) festő, szobrász, az op-art irányzat jelentős képviselőjének a munkásságát. A jubileumi rendezvény Bognár László úr kezdeményezésével egy közös borozással fejeződött be, ahol a jelenlévők a különleges, finomabbnál finomabb pécsi borokat kóstolhatták meg.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'