https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Vasárnap, 2019. szeptember 22., 15.19

Júniusban három előadásra várja nézőit az Aradi Kamaraszínház

Júniusban három előadásra várja nézőit az Aradi Kamaraszínház
Júniusban három előadásra várja nézőit az Aradi Kamaraszínház

Június 12-én 19 órakor a Budapesti József Attila Színház vendégszerepel Aradon a Feketeszárú cseresznye című előadással egy nagyszabású turné keretében, amelyet a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alap és az RMDSZ Arad Megyei Szervezete támogat. Társszervező az Aradi Kamaraszínház. Az előadásra az Aradi Kamaraszínház bérletei nem érvényesek, jegyeket az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában (Episcopiei utca 32-es szám) lehet vásárolni korlátozott számban.

Június 18-án, kedden 20 órától a Megyei Kulturális Központ udvarán, a nyári színházban (Barițiu utca 16. szám), láthatja az aradi közönség A Zördögcímű Móricz-vígjátékokból összeállított felnőtteknek szóló komédiát az Aradi Kamaraszínház indította Szórvány Kulturális Karaván keretében. A tizenegy állomásos Szórvány Kulturális Karaván a Magyar Kormány – Nemzetpolitikai Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megvalósuló program. Arad megye 26 magyarlakta szórványtelepülésének bevonásával 11 helyszínre (Kisjenő, Pécska, Kisiratos, Majlát, Fazekasvarsánd, Simonyifalva, Zerind, Ágya, Nagyiratos, Zimándújfalu, Arad) juttatja el a színház a Móricz Zsigmond A Zördög című három egyfelvonásos darabaját, illetve Szente Vajk – Gulyás Levente A kolozsvári bíró zenés mesejátékot, valamint kínál interaktív foglalkozást a gyerekeknek és táncházat a felnőtteknek.

A Zördög című vígjátékot Éder Enikő, Harsányi Attila, Katkó Ferenc és Tege Antalelőadásában, a szabadkai Juhász Zenekarélő zenei játékával, valamint a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével tekintheti meg a közönség. Az előadás egy színes lakodalmi forgatag eseményein keresztül enged bepillantást a korabeli Magyarország sokszor pajzán jelenetekkel tarkított szerelmi életébe. Az előadásra a belépés ingyenes, várjuk bérletes nézőinket is!

Az Aradi Kamaraszínház szervezésében vendégszerepel Aradon Tamási Áronszínművével, az Ősvigasztalással a Békéscsabai Jókai Színház június 25-én 19 órakor a nagyszínházban. Tamási Áron Ősvigasztaláscímű színművét három erdélyi helyszínen, Kézdivásárhelyen, Nagyszalontán és Aradon mutatja be a Jókai Színház 2019 júniusában.

Megrázó családi drámáról és annak következményeiről szól a történet: Csorja Ádám ősi szokás szerint elégeti bátyja holttestét, ezért szembekerül az új világ törvényeivel. Ugyanakkor az életbe vetett hit csendül ki a darabból, és szerephez jut a legendás székely humor is.

Tamási Áron Ősvigasztalás című drámája majdnem ötven évvel a megírása után került a nagyközönség elé. A darab az életbe vetett hitről, az újrakezdés lehetőségéről szól. A műben benne szunnyadozik a túlélés ígérete: a megmaradás záloga nem a kesergés, hanem az akarás, útja az összetartozás. Az ősvigasztalás a negatív állapotból kivezető megoldást, az ősi, tiszta erkölcsiséget szimbolizálja.

Az előadásra a belépés ingyenes, helyeket a nagyszínház pénztárában lehet igényelni június 6-tól.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'