JelenHaz
Szerda, 2019. május 22., 21.43

Kabaréban gazdag vasárnap délután Pécskán

A kabaré egyik érdekes jelenete
A kabaré egyik érdekes jelenete

Rég nem látott nagyszámú közönség gyűlt össze vasárnap délután a helybeli művelődési házban a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület (PKHE) Tavaszi szél című előadására, és mindenki elégedetten, vidáman távozott a kétórás program végén.

A télbúcsúztató vidám műsor az egyesület Pécska–Battonya Színjátszó Körének tagjai előadta jelenetekből állt, a 10 lejes belépő árával a résztvevők hozzájárultak a tavaly megvásárolt Pécskai Magyar Közösségi Ház ingatlanadójának a kifizetéséhez.

A nézőket, köztük Antal Péter polgármestert, Bölöni György megyei tanácsost és a pesthidegkúti vendégeket Balta Tajcs Tünde egyesületi elnök köszöntötte, felhívta a figyelmet a hagyományok ápolásának fontosságára, kifejezve reményét a „pécskai magyar társadalom” szorosabb összefogására.

A műsor első bohózata a Bözsi mindent intéz című volt, Hajas Erzsébet, dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna és Balta Tajcs Hanna Barbara előadásában, ezt Az utolsó szó (Beke Judith, Moldovan Bettina) és a Frosch, a pityókás börtönőr követte (Schvarz Károly és Hajas Mihály).

A Markos–Nádas duó ismert Katonadolog jelenetét apa és fia: Barbu Tibor és Márk adta elő nagy sikerrel.

Az abszurd humort képviselő Besenyő család is megjelent a pécskai színpadon Rimay András, Barbu Tibor, Beke Judith és Kutasi József Nándor bemutatásában, a rövid jelenetek sorát a Népszámlálás zárta, a szerepekben Varga László, Lénárt Erika Zsuzsanna és Rimay András.

Rövid szünet után a közönség a Pécskán először tavaly nyáron bemutatott, azóta Battonyán és Záhonyban is színpadra vitt Vonósnégyescímű bohózatot nézhette meg. A darabot Balta Tajcs Péter, dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna, Schvarz Károly, Beke Judith, Barbu Tibor, Moldovan Bettina, Kutasi Nándor, Hajas Mihály, Rimay András, Lénárt Zsuzsanna és Hajas Gábor adták elő.

Végezetül, miután egyenként bemutatta a színészeket, a PKHE elnöke felköszöntötte névnapja alkalmából a Pécska–Battonya Színjátszó Kör vezetőjét, dr. Rimayné Roczkó Zsuzsannát, megköszönve munkáját és odaadását, majd Barbu Tibor javaslatára a színpadon állók is megtapsolták a nézőket hálájuk jeléül.

A kitűzött célt elérték: összegyűlt az ingatlanadó fedezete, miközben a pécskaiak kellemesen töltötték a vasárnap délutánt, klasszikus kabaréjeleneteken szórakozva.

 

Kép és szöveg:

Sinka Pál


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'