Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 18.53

Kettős évforduló a temesvári német színházban

 
 
2008. november 17., 20.04
Hétfõ

A Temesvári Állami Német Színház kettős évforduló méltó megünneplésére készül: 255 évvel ezelőtt tartották az első német nyelvű színházi előadást a Bega parti városban és 55 évvel ezelőtt alakult meg a német színház. November 22-30. között egész sor színházi rendezvény jelzi a kiemelkedő kulturális eseményt: híres hazai, ausztriai és németországi színházak mutatkoznak be estéről estére. Az évfordulós hét november 22-én veszi kezdetét, a Temesvári Állami Német Színház társulatának országos premierjével. Dea Loher: Ultimul incendiu (Az utolsó tűzvész) című darabját viszik színre a berlini Cornelia Crombholz rendezésében.

Fellép a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a Szebeni Nemzeti Színház, a neves grazi Schauspielhaus (Ausztria) és a Bruchsali Állami Színház (Németország) társulata, s olyan vendégművészeknek tapsolhat a temesvári közönség, mint Maia Morgenstern, Mircea Rusu, vagy Johann Lippet (ez utóbbi irodalmi estet tart). Az ulmi Dunamenti Svábok Központi Múzeuma

kiállítást rendez.

A november 29-én rendezendő gálaműsort a Temesvári Állami Német Színház hajdani sztárjainak, művészeinek szentelik, akik közül néhányan személyesen is jelen lesznek az ünnepségen.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'