Kisiratos kétszáz éves

Írta:
2018. április 18. 18:45 (szerda) /

Kisiratos alapításának a 200. évfordulójára kétnapos rendezvénysorozattal emlékeznek meg.

Április 28-án, szombaton 14 órától a kiskultúrotthonban Korondi Józsa Erika polgármester asszony köszöntője, utána Almási Gábor történelemtanár Fejezetek Kisiratos évszázadaiból című előadása, Szabó István történész Kisiratos, a remény címmel értekezik, dr. Horváth István Károlyné, a Szegedi Ötágú Síp Kulturális Egyesület elnöke A Szögedi Nemzetcímmel tart előadást; Sarusi Mihály Kisiratos 200 éve képekben című albumának a bemutatása, Almási Vince záróbeszéde.

15.30 órától Tájház-látogatás, 16.30 órától szoborbemutató – Sirató Piéta – az I. és a II. világháborúban elesett kisiratosi katonák emlékére, 17 órától nemzetközi kórustalálkozó a római katolikus templomban, 20 órától a nagykultúrotthonban bál, ahol a Partium együttes zenél, 22 órától lép fel a sztárvendég, Márió. A program alatt büfé biztosítva.

Április 29-én, vasárnap 11 órától szentmise a helybeli római katolikus templomban, 12 órakor látogatás a Máltai Szeretetszolgálatnál és a Szent Ferenc Alapítvány Gyermekotthonában, 13.30 órától az ünnepi program zárása.

Az Arad Megyei Tanács és Kulturális Központja, Kisiratos Község Tanácsa, az RMDSZ és a P. Godó Mihály Általános Iskola által támogatott, a PRO-KI-DOR Kulturális Egyesület által szervezett kétnapos ünnepi programra szeretettel várják a kisiratosi és a környékbeli érdeklődőket! 

Hozzászólások