Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 19.08
Emléknapok Pesten és Pécskán

Klebelsberg Kunóra emlékeznek

Hagyományos módon, idén is rendezvénysorozatot tartanak Budapesten a pécskai születésű, néhai vallás- és közoktatásügyi miniszter emlékére.

A csütörtökön, Klebelsberg Kuno születésnapjának 133. évfordulóján kezdődő négynapos rendezvényre idén a gróf szülővárosának, Pécskának a képviselőjét is meghívták.

A megemlékezést, koszorúzást, emléktúrát, faültetést, koncerteket is magába foglaló rendezvény fő pontját a szombati előadások, és az esti jótékonysági bál alkotja, melyet a Klebelsberg Kuno Emléktársaság és a Művészetbarát Egyesület szervez a Klebelsberg Kultúrkúria színháztermében..

A több neves művészt, közembert és a család leszármazottját is egybegyűjtő eseményen Pécskát Nagy István tanár, a helyi Kálmány Lajos Közművelődési Egyesület elnöke képviseli és tart rövid köszöntőt az akkori és mai Pécskáról.

A magyar tanügy reformjáról, elhivatott munkásságáról ismert néhai miniszter szobra nyolc éve áll a pécskai római katolikus templom kertjében, nemrégiben egy róla szóló könyvet a városban is bemutattak.

A Kálmány Lajos Közművelődési Egyesület november 22-én újra megszervezi Pécskán a hagyományossá vált Klebelsberg-napot, melynek idei témája „A civil szervezetek helye, szerepe és lehetőségei a magyar közösség életében” lesz.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'