JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 08.09

Könyvbemutató a Tóth Árpád Körben

Könyvbemutató a Tóth Árpád Körben
Könyvbemutató a Tóth Árpád Körben

Ma délután a Jelen Ház kávézójában soron kívüli ülést tartott az Aradi Tóth Árpád Irodalmi Kör. Amint azt Regéczy Perle, a kör elnöke megnyitójában elmondta: a soros ülésekre havonta kerül sor, a soron kívüliekre akkor, ha például könyvbemutatót tartanak. 

Ezúttal ilyen alkalom volt: a kör egyik tagja, Brittich Erzsébet – aki a napokban kapta meg a Kölcsey Egyesület díját – a dévai Bágyoni Balogh Csabával közösen fordított kötete került bemutatásra. A bemutatón – betegsége miatt – nem lehetett jelen a most 73 éves költő, a jelenleg Dévén élő Ovidiu Vasilescu, akinek ez a 21. kötete, és a társfordító Bágyoni Balogh Csaba sem, aki eltávozott az élők sorából – pedig elsősorban neki, az ő kezdeményezésének köszönhető az, hogy ez a román és magyar nyelvű, 97 verset tartalmazó kötet nyomdafestéket látott.

A kötetet Jámbor Gyula újságíró méltatta; röviden ismertette a költő életútját és megállapította: a zaklatott, eseményekben gazdag élet nyomai igen  kevéssé látszanak ezen a köteten, amely inkább versben írt filozófia, a kötetben szereplő legalább felét pedig istenes versek teszik ki. A méltató elemezte a fordítással kapcsolatos kérdéseket, s úgy vélekedett: a fordítók nagyon jó munkát végeztek, bár felhívta a figyelmet néhány pontatlanságra, félreértelmezésre is.

Az összejövetel végén szeretetvendégségre került sor, Brittich Erzsébet pedig dedikálta a mintegy négyötöd részben általa fordított kötetet.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Aranka Oros / Kedd, 2013. január 29., 21.27 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Drága Elikém......Gratulálok!
Lélekben veled voltam!
Hozzászólt: Aranka Oros / Kedd, 2013. január 29., 21.26 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Drága Elikém...............Gratulálok!
Lélekben veled voltam !

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'