JelenHaz
Szerda, 2019. július 24., 10.20
Újszentesi Napok 2018

Kortárs művészet, orgonakoncert, lakodalmas rock és tűzijáték

A 3+2 zenekar pénteken muzsikál az újszentesieknek (Fotó: 3plusz2.hu)
A 3+2 zenekar pénteken muzsikál az újszentesieknek (Fotó: 3plusz2.hu)

Augusztus 24–26 között szervezik meg a hagyományos Újszentesi Napok rendezvénysorozatot, ahol a kortárs művészeti eseménytől, orgonakoncerttől a legendás 3+2 zenekar fellépéséig igen változatos lesz a kínálat.

Augusztus 24-én, pénteken a községháza rendezvénytermében kerül sor a Kortárs művészet a köztereken című konferenciára, ahol Bogdan Nueleanu szobrászművész és Maria Orosan Telea műkritikus tartanak előadásokat. A szabadtéri színpadon 21.30 órától a lakodalmas rockzene atyja, a 3+2 zenekar tart másfél órás koncertet. Utána 23 órától a Pink zenekar bulijára kerül sor az iskola ebédlőjében, a belépő ára 10 lej.

Szombaton 9 órától focibajnokság lesz a Dobay István-stadionban. 10 órától kerékpáros versenyek kezdődnek az újszentesi sportcsarnok parkolójában, a Vadászerdő Kupa keretében. 11 órától indul a modellező interaktív műhely Bogdan Nueleanu vezetésével.

18.30 órakor orgonakoncert kezdődik az újszentesi református templomban, Andreas Schein (orgona) és Sabin Zeno Argintaru (hegedű) klasszikus műveket játszanak.

Vasárnap 12.30 órakor kezdődik az ünnepi tanácsülés a községháza dísztermében, a testvértelepülések képviselőinek a részvételével. A szabadtéri színpadon vasárnap 16–17 óra között a Pink zenekar lép fel. 17 órától az újszentesi gyerekek Rose csoportja keringőket táncol. Vasárnap este 21.30 órakor tűzijátékkal fejeződik be a háromnapos rendezvénysorozat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'