Fölszálott a páva

JelenHaz
Vasárnap, 2019. október 20., 01.00
Nemzetközi Roma Művészeti Fesztivál Temesváron

Közeledik a „Mişto”

A múlt nyáron nagy sikert aratott „So Keres, Europa” Nemzetközi Roma Művészeti  Fesztivált idén már a „Mişto” nevet vette fel – a TURN Kulturális Egyesület augusztus 6–10. között a Temesvári Banatul Filharmónia melletti Nyári Mozi területén szervezi meg az eseményt.

A „Mişto” Nemzetközi Roma Művészeti Fesztiválra ezúttal 150 előadó ékezik Romániából, Spanyolországból. Franciaországból, Szerbiából, Csehországból és Magyarországról.

Boban Markovics, Amaro Del és a Kal együttes, illetve Lajkó Félix, a Balkan Fanatic és a Karavan Família a leghíresebbek a szomszédos Szerbiából, illetve Magyarországról.

A romániai művészek közül eljön Marius Mihalache, a híres cimbalom művész és Ovidiu Lipan Ţăndărică, Románia talán legjobb dobosa, de jelen lesznek az elektronikus képviselői is: DJ Vasile (Shukar Collective), Dj Leizaboy és Dj K-lu, a Colombo de Niro, pedig egy kis jazzal rukkol elő.

Csehországból jelentkezett be a Gipsy.cz cigány hip-hop együttes, franciaországi DJ Click amely balkáni rigmusokat mixelt az elektronikus zenébe, Estelle Goldfarb hegedűművésznő, aki a rendezvény első napján a hagyományos és modern zene keverékét eleveníti fel.

A napi 25 lejes belépőért az ellátogatók nem csak zenét hallgathatnak, mert a szervezők különleges tánc-, színház-, film- és könyvbemutatókkal, fénykép kiállítással, dísztárgy vásárral próbálják meglepni a műkedvelőket. A Nude divatház egy különleges, 25 darabos cigányos bemutatót tart… közben a magyarországi szakácsok által elkészített cigánygulyást is megkóstolgathatjuk.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'