MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 03.57

Közösségi nap a szórványban

Közösségi nap a szórványban
Közösségi nap a szórványban

Közösségi napot szervezett 2010. november 27-én Buzácsbocsárdon az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) Szórványért szakcsoportja és Boros Erzsébet népdalénekes.

A rendezvény nagyon sikeresnek bizonyult, körülbelül 180-an voltak jelen az előadásokon és az arckifejezésekről és a későbbi visszajelzésekből ítélve mindannyian jól érezték magukat.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján a szervezők nevében a jelenlevőket Szakács Júlia szavakban, majd Boros Erzsébet dalba és Szabó Brigitta versbe öntve köszöntötte.

Zenés összeállítással lépett a színpadra Kolozsvári Belvárosi Református Egyházközség ifjúsági színjátszó köre. Az ifjúsági csoport a belvárosi, ismertebb nevén a Farkas utcai parókia alaksorában folyatatja rendszeres tevékenységét. Céluk minél több fiatalt bevonni az egyházi életbe, megismertetni velük Istent és tanítását, valamint felnevelni őket az egyház keblein belül.

A Légy jó mindhalálig zenés összeállítás szövegkönyvét és dalszövegét – Móricz Zsigmond színműve és regénye alapján–  írta Miklós Tibor, zenéjét szerezte Kocsák Tibor.

A tehetséges fiatalok nagy sikert arattak a nem csak buzásbocsárdi közönség előtt.

Az ezután következők tehetségükkel, gyönyörű zenéikkel és kiváló táncaikkal talán az est fénypontjává varázsolták fellépésüket.

A dicsőszentmártoni Kökényes Néptáncegyüttes műsora igazi élményt nyújtott minden népzene- és néptánc-kedvelőnek. Az együttes 2004 őszén alakult a Küküllő menti gyermektáncház-mozgalom résztvevőiből,együttesvezetők: Fodor Sándor József és Gagyi Zoltán.

Az együttest Erdély legjobb amatőr néptáncegyüttesei között jegyzik, bizonyítják mindezt az egyre gyarapodó felkérések, a rangos erdélyi, illetve külföldi néptáncfesztiválokon kapott elismerések.

A Kökényes Néptáncegyüttes táncosai egész estét betöltő műsorral tudnak színpadra lépni tíz tájegység táncaival, gyermekjátékokkal, különböző tematikus táncjátékokkal.

A rendezvény záróakkordjaként Szántó Ferenc furulyajátékát  a magyarlapádi Piros Pántlikás Néptáncegyüttes két tagja kísérte.

A szép furulyaszó után a szervezők egy igazán sikeres rendezvényt tudhattak magukévá.

De ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson,támogatókra is szükség volt. Köszönet jár a Fabó Imre és a Communitas Alapítványnak.

Horváth Enikő


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'