JelenHaz
Hétfõ, 2019. december 09., 22.27

Köztéri szobrot avattak Temesváron

Köztéri szobrot avattak Temesváron
Köztéri szobrot avattak Temesváron

Újabb köztéri látványossággal bővült a temesvári városkép. A Michelangelo és a C. Coposu utca sarkán, a Termál strand melletti parkban felavatták Ingo Glass Kapu című köztéri műalkotását.

A bánsági származású művész az 1970-es évek végétől él Németországban, az európai kortársművészet élvonalába tartozik, a Duna mente sorozatából immár a harmadikat állította fel Temesváron.

Az InterArt Triade Alapítvány évek óta együttműködésben a temesvári polgármesteri hivatallal folyamatosan díszíti és szépíti a várost. Ingo Glass legújabb alkotásának felállításához az alapítvány Temesvár XXI projektjének keretében került sor, a művésszel való kapcsolattartást az alapítvány elnöke Sorina Jecza vállalta, a megfelelő köztéri környezetet a város alakította ki. A hét közepén rendezett szoboravatón jelen volt és beszédet mondott Gheorghe Ciuhandu polgármester, Ingo Glass, szobrászművész, Dumitru Şerban, a Képzőművészek Szövetségének országos elnöke, valamint Sorina Jecza, az InterArt Triade elnök asszonya, ugyanakkor részt vettek a rendezvényen a helyi Német Fórum és a Városháza művelődési osztályának képviselői.

A nagyméretű alkotást, amelynek értéke megközelíti 30 ezer eurót, Ingo Glass a városnak ajándékozta. Beszédében kifejtette szülőföldjéhez való ragaszkodását és arra kérte a szoborállító intézményeket, hogy a műalkotásnál elhelyezett táblán nevét ne csak alkotóként, hanem adományozóként is tüntessék fel.

Az avatóünnepséget követően Ingo Glass alkotásairól valamint a Kapu című szobor felállításának munkálatairól filmes bemutatót tartottak a Triade Házban.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'