JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 15.49

Lázas előkészületek az Eurovíziós Dalfesztivál aradi szakaszára

Lázas előkészületek az Eurovíziós Dalfesztivál aradi szakaszára
Lázas előkészületek az Eurovíziós Dalfesztivál aradi szakaszára

Javában zajlanak a technikai előkészületek Aradon a 2019. Eurovíziós  Dalfesztivál középdöntőjének a lebonyolításához. A nagyszabású zenei esemény következő epizódjára az aradi Victoria Sportcsarnokban kerül sor február 10-én, vasárnap 21 órai kezdettel az aradi önkormányzat, az Aradi Kulturális Központ (CMC) és a műsorsugárzó TVR (Román Televízió Társaság) együttműködésével.

A TVR munkatársai hétfőn már szervezkedtek a sportcsarnokban, a rendezvény helyi társszervezője, a kulturális központ még nem adott ki sajtóközleményt a rendezvényről. 

Románia eddig 19-szer nevezett be a dalfesztiválra – 1994-ben debütált – és kétszer végzett a 3. helyen: először 2005-ben a Luminița Anghel énekesnő és a Sistem együttes alkotta formációval, majd 2010-ben Paula Seling és Ovidiu Cernăuțeanu előadókkal.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált Izraelben rendezik meg, Tel-Avivban.

Tavaly Románia nem jutott be a lisszaboni döntőbe, kritikusok szerint ez volt az ország eddigi leggyengébb teljesítménye. 

A dalfesztivál aradi szakaszának a megrendezése több mint 300 000 lejébe fog kerülni az aradi lakosságnak. A TVR illetékesei „mesés” díszletet ígérnek a vasárnapi show-ra. 

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'