JelenHaz
Szerda, 2019. május 22., 21.42

LiveMuseArt lesz a hétvégén

LiveMuseArt lesz a hétvégén
LiveMuseArt lesz a hétvégén

A temesvári LiveMuseArt Akadémia idén negyedik alkalommal szervezi meg Aradon a LiveMuseArt elnevezésű nemzetközi zenei és színművészeti versenyt, melyre a hétvégén, február 22–24. között kerül sor.

Az egyre népszerűbb rendezvény összehozza a zene és a színház területén tevékenykedő fiatal tehetségeket, amatőröket és profikat egyaránt, nemcsak az országból, hanem a határokon túlról is.

A versenybe színházi és különböző zenei műfajokkal (hagyományos, szórakoztató és vallási) lehet benevezni. 2017 óta az eseményt két helyszínen szervezik a nagyszámú érdeklődés és részvétel miatt – mondják a szervezők. Idén az Aradi Bábszínház épülete és a Sabin Drăgoi Művészeti Gimnázium díszterme ad otthont a versenyszámoknak.

A szakmai zsűri elnöke Marinela Tudoran zenetanár, a Művészeti Népiskola aligazgatója lesz. Az idei kiadásra jelentkeztek versenyzők szerte az országból, valamint Magyarországról, Szerbiából, Moldovából és Olaszországból.

 

A program nagyvonalakban a következő:

Február 22., péntek 14 óra – Sabin Drăgoi Művészeti Gimnázium díszterme: zongora, klasszikus ének.

Február 23., szombat 11 óra – Sabin Drăgoi Művészeti Gimnázium díszterme: zongora, kétkezes és négykezes zongora, kamarazene, húros hangszerek.

Február 23., szombat 10.30 – Bábszínház: hagyományos zene (hangszerek, ének, csoport), színházi produkciók, népzene, szórakoztató zene, ének, hangszeres produkciók.

Február 24., vasárnap 11 óra – Sabin Drăgoi Művészeti Gimnázium díszterme: fúvós hangszerek, kamarazene, ütős hangszerek.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'