MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 10.01

Ma este adventi hangverseny

 
2017. december 09., 07.00
Szombat

Ma, december 9-én 18 órakor a Kölcsey Egyesület hagyományos adventi hangversenyének és kórustalálkozónak ad otthont az aradi minorita templom. A szervezők vallási hovatartozástól függetlenül szeretettel várják az érdeklődőket, hogy méltón készíthessük fel lelkünket a Megváltó eljövetelének ünnepére!

A hangverseny közben megkoszorúzzuk P. Karácsonyi István mártír minorita atya, a templom egykori karnagyának az emléktábláját is.

A belépés díjtalan. A műsor időtartama kb. 90 perc.

A zeneirodalom rendkívül széles skáláját fogja át a ma esti adventi hangverseny műsora.

Bartók-gyűjtötte népdal, XVII. századi egyházi népének, klasszikus egyházi énekek, feldolgozások és modern egyházi zene egyaránt szerepelnek a műsoron.

Az est vendégkórusa a nagyváradi Váradi Dalnokok Férfikar, Márkus Zoltán, a Nagyvárad-Réti református gyülekezet kántor-karnagyának vezetésével és Szőcs Lőrinc és zenekarának közreműködésével.

Zenei különlegességnek ígérkezik a kamarazenekarrá bővült Vox Angelicus előadása is, akik a mai kortárs egyházi zene legkiemelkedőbb alakjának, az észt nemzetiségű és Berlinben élő Arvo Pärt Fratres című művét adják elő, mely aradi ősbemutatónak számít. A kamarazenekart Crișan Dan vezényli. Szintén az ő előadásukban hallhatjuk a XVII. századi Giulio Caccini Ave Mariáját, szólót énekel Birta Diana.

A fellépők között lesz a kisiratosi Szalbek Vegyeskar Almási Gábor vezetésével, az Arad-belvárosi Magyar Baptista Gyülekezet kórusa Kiss László és Gál Gyula vezényletével, a Csiky Gergely Főgimnázium kórusa és Szabó Csilla énekművész, a Kisszentmiklósi Baptista Gyülekezet Fúvószenekara, karmester Kiss-Juhász Zsolt és Csengő Zenekara dr. Sallai Jakab vezetésével.

Ismét körünkben köszönthetjük dr. Garai Zsolt orgonaművészt, aki csodálatos orgonajátékával fogja elbűvölni a hallgatóságot.

A műsort Fekete Károly, a Kölcsey Egyesület alelnöke vezeti, közreműködik: Tankó László a minorita templom kántor-karnagya.

Az est létrejöttét az Aradi Polgármesteri Hivatal Közművelődési Központja (CMCA), az aradi Minorita Rendház és Plébánia, valamint Tatar Etelka (Chicago) és Fekete Károly támogatta.

 

Fekete Károly, a Kölcsey Egyesület alelnöke

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'