JelenHaz
Kedd, 2019. december 10., 08.04

Ma kezdődik a 41. Magyar Filmszemle

Ma kezdődik a 41. Magyar Filmszemle
Ma kezdődik a 41. Magyar Filmszemle

Kedden kezdődik a 41. Magyar Filmszemle. Idén kilencvenöt film szerepel a versenyprogramban, az alkotásokat két budapesti helyszínen, a Palace MOM Parkban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban, illetve immáron harmadik alkalommal vidéki városokban is meg lehet nézni.

Az idei szemle versenyprogramjára összesen 384 alkotás jelentkezett. A magas nevezési szám miatt előzsűrik tettek javaslatot a versenyprogram kialakítására. A döntés alapján 16 játékfilm, 33 kisjátékfilm, 30 dokumentumfilm, 7 tudományos-ismeretterjesztő és 9 tévéfilm szerepel a 41. Magyar Filmszemle programján. A versenyprogramba összesen 95 film került be.

A filmes mustra megnyitója február 2-án lesz a Palace MOM Parkban. Az eseményen bemutatják Jancsó Miklós Oda az igazság című alkotását. A filmszemle február 8-áig tart, Budapesten két helyszínen, a Palace MOM Parkban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik majd az alkotásokat- mondta Kozma Ilona programigazgató. A szemlének idén harmadik alkalommal vidéki városok is helyet adnak: Keszthelyen, Gyöngyösön, Veszprémben és Balassagyarmaton is lehet majd filmeket nézni.

A vetítésekre kedvezményes jegyeket lehet váltani. A középiskolásoknak médiaórákat is tartanak február 6-án és 7-én, de vitákkal és szakmai beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket a Filmszemle idején.

A szemlét záró díjátadó gálát február 8-án este hét órakor tartják a Sportmax 2. Sport-, szabadidő- és rendezvényközpontban, ahol a szakmai elismerések és a filmszemle díjai mellett átadják az Életmű-díjakat is.

A filmek listája megtalálható a Filmszemle hivatalos honlapján.

(FH)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'