MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.29

Magyarbecei kulturális napok

Magyarbecei kulturális napok
Magyarbecei kulturális napok

Augusztus 29-én, vasárnap kulturális napot rendeztek Magyarbecében, immár második alkalommal.

A rendezvény ünnepi istentisztelettel kezdődött, amelyen igét hirdetett Lovász István helyi református lelkipásztor. Az istentiszteleten Lovász István és Tűri Aranka lelkipásztorok úrvacsorát osztottak a híveknek.

Ezt követően Tűri Aranka református lelkipásztor előadása következett „Magyarbeceiek az I. Világháborúban” címmel, amelyben részleteket adott elő Magyarbece monográfiájából. Az előadás után emléktábla-avatásra került sor az I. világháborúban elesett 14 magyarbecei áldozat emlékére.

A délutáni program 14 órakor kezdődött az általános iskola udvarán. Ép testben ép lélek címen a gyerekek és a fiatalok sportvetélkedőkön vettek részt.

A rossz idő ellenére 17 órára közel 400 ember gyűlt össze a kultúrotthonba, hogy megtekintsék a gyerekek műsorát. Felléptek: a magyarbecei Csipkerózsika színjátszó csoport, akik mesejeleneteket mutattak be, a magyarbecei néptánccsoport, a csombordi Pipacsom gyermek néptánccsoport. A műsort követően a 70 színpadra lépő gyereket vacsorával vendégelték meg.

Az ünnepi nap Áll a bál címen egy reggelig tartó mulatsággal végződött.

Az egész napos ünnepséget Tűri Zsolt és felesége Tűri Aranka református lelkipásztor rendezték, de segítséget és sok tanácsot kaptak Lovász István helyi református lelkipásztortól és feleségétől.

A rendezvény támogatói a Communitas Alapítvány, a Biomilk Kft. és a magyarbecei RMDSZ voltak.

A szervezők remélik, és bíznak abban, hogy a magyarbecei kulturális napok évről évre minél nagyobb sikernek fognak örvendeni.

Bíró András

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Mari / Péntek, 2010. szeptember 03., 09.38 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Én nem értettem fére a dolgokat, itt te vagy az aki fére értette a dolgokat. Ez a rendezvény ünnepi istentisztelettel kezdődött!!!!! Ennyi!!!! A rendezvény második színhelye az az iskola udvara volt ,utánna következett a kulturotthonban megtartott előadások és ami neked nem tetszik "Áll a bál" az este volt megszervezve a kulturotthonba és nem az úrasztalanál. Az egyházat nem lehet elkülöniteni a bálozó személyektől, mert egy és ugyanazokból a személyekből áll.Sajnálom, hogy névtelenségbe burkolozól, ha valakinek véleménye van akkor vállalja a felelőséget, amit látom te nem mersz !!!
Hozzászólt: Mari-nak / Csütörtök, 2010. szeptember 02., 11.10 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Sajnálom hogy félre értettél, én nem azt neheztelem hogy vannak ilyen rendezvények, hanem hogy az egyház az-az az Anyaszentegyház és légyen az bármely felekezetű is belefolyik a világi dolgokba. Nem ez a feladata!!!!! Nem az úrasztalánál szervezzük a bált!!!!
Az egyház dolga Istenhez vezetni tagjait.
Hozzászólt: Mari / Csütörtök, 2010. szeptember 02., 09.34 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Sajnálom, hogy te csak ennyivel maradtál meg a cikkből, hogy "reggelig áll a bál". Én ott voltam 2009-ben az első rendezvényen és nagyon tömör jól sikerült rendezvény volt, ami mögött rengeteg munka áll ha nem tudnád. Ezek azok a rendezvények amik a falu közösségét megmozdítják. Nem könnyű egy rendezvényt méltóképpen megszervezni, pénzt szerezni rá a szorványba. Annak kéne örvendeni, hogy még vagyunk és rendezvényeket szervező, vállaló emberek is vannak, nem csak olyan személyek akik a kész munkában kapnak hibákat. És igen, a református egyháznak a szorványban az is az egyik feladata, hogy összegyüjtse a megemlékezésre vágyokat, ünnepelni vágyókat és ha "áll a bál" az is hozzá tartózik
Hozzászólt: ! / Szerda, 2010. szeptember 01., 11.01 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Az egyháznak nem ez a feladata hogy "Az ünnepi nap Áll a bál címen egy reggelig tartó mulatsággal végződött."szervezzen.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'