JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 07.57
Rajzpályázat 3–12 éves gyermekeknek

Magyarnak lenni – Magyarok a szórványban

Magyarnak lenni – Magyarok a szórványban
Magyarnak lenni – Magyarok a szórványban

A Magyar Kormány Miniszterelnökségének Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága a Petőfi Sándor-program keretében rajzpályázatot hirdet a szórványban élő magyar gyermekek számára.

Az anyaország határain kívül nagyon sok gyermek él szórványlétben, kiknek megélni magyar identitásukat, az anyanyelv használatát nem mindig egyértelmű és egyszerű. A pályázat célja, hogy bemutassuk, mit jelent a szórványban élő magyar gyermekek számára a magyarság. Szeretnénk bemutatni, hogy minden magyart, éljen a világ bármely pontján, összekötnek a magyar hagyományok, az ünnepek, az anyanyelv, a közös gyökerek. A pályázattal egyben ösztönözzük és biztatjuk a szórványban élő magyarokat, hogy érdemes ápolniuk a magyar identitástudatukat, átadni azt gyermekeiknek, unokáiknak.

A rajzpályázatra olyan alkotásokat várunk, melyek bemutatják, hogy szórványban élő gyermekeknek mit jelent a magyarságuk, hogyan él a képzeletükben Magyarország, milyen képeket őriznek Magyarországról, ha jártak már ott. A téma lehet tájkép, étel-ital, viselet, esemény, álom stb., bármi, ami az alkotónak eszébe jut, ha azt a szót hallja: magyar.

Pályázni egyénileg lehet, egy gyerektől legfeljebb 1 munkát fogadunk el. A pályaművek technikai megvalósítása bármilyen eszközzel történhet.

A rajzokat kizárólag digitálisan lehet eljuttatni a következő e-mail címre: rajzpalyazat@petofiprogram.hu. Az e-mailben a következő adatokat kérjük megadni: pályázó neve, életkora, lakhelye, értesítési címe (elektronikus).

A pályázat benyújtója tudomásul veszi, hogy a beküldött pályaműveket a kiíró szabadon felhasználhatja a programok népszerűsítésére szolgáló felületeken (Facebook, kapcsolódó weboldalak, Instagram, nyomtatott kiadványok, kiállítás stb.) A legjobb pályaművek felkerülnek a kiíró honlapjára, Facebook- és Instagram-oldalára.

A pályaművek elbírálása során külön kategóriát képeznek a következő korcsoportok: 3–6, 7–12 évesek.

 

Díjak (korcsoportonként):

Első helyezett: szülőkkel egyeztetve, a korosztálynak megfelelő könyv- és játékcsomag, CD stb., oklevél (30 ezer forint értékben).

Második helyezett: szülőkkel egyeztetve, a korosztálynak megfelelő könyv- és játékcsomag, CD stb., oklevél (20 ezer forint értékben).

Harmadik helyezett: szülőkkel egyeztetve, a korosztálynak megfelelő könyvcsomag, CD stb., oklevél (15 ezer forint értékben).

Közösségi díj: a közösség vezetőjével egyeztetve könyv- és játékcsomag (30 ezer forint értékben).

Közösségi díjat az a közösség, iskola, szervezet, tánccsoport, óvoda stb. nyerhet, ahonnan a legtöbb, minimum 5 db. pályázat érkezik a beküldő csoport feltűntetésével.

A pályaműveket elbíráló zsűri tagjai: NÁT munkatársa, kommunikációs ügynökség munkatársa, képzőművész vagy rajztanár.

Pályázat meghirdetésének ideje: 2018. január 29.

Beküldési határidő: február 12.

Eredményhirdetés: február 15.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'