JelenHaz
Vasárnap, 2019. május 19., 17.25

Márciusban újra műsoron a Shakespeare, Sonett 66

Márciusban újra műsoron a Shakespeare, Sonett 66
Márciusban újra műsoron a Shakespeare, Sonett 66

Márciusban újra látható a temesvári magyar színház 2017-ben Kokan Mladenović rendezésében bemutatott Shakespeare, Sonett 66. című előadása.  William Shakespeare 66. Szonettjének többszörösen díjazott feldolgozását március 13-án este 19 órától láthatja a közönség a színház nagyteremében.

Az erős társadalomkritikai éllel bíró szöveg az alkotók olvasatában újfajta jelentéstartalmakkal telítődik, anélkül, hogy elszakadna a shakespeare-i univerzumtól. Így, miközben az előadás kíméletlenül állást foglal a világ aktuális társadalmi, politikai, gazdasági kérdéseiben, egy percig sem enged megfeledkezni a shakespeare-i univerzum időtlenségéről és időn kívüliségéről.

 

„Fájdalmas, felkavaró és gyönyörű a temesváriak előadása. A zene, a koreográfia, a dramaturgia pontosan lekottázott, egymást és az előadást szolgálja. Mindez a nagyszerűség viszont a színészeken múlik, akik úgy tudnak jelen lenni, mozogni, élni és átélni a színpadon, hogy egyetlen pillanatig sem engedik el a nézőt, akit a rendező belekomponált az előadásba. Merthogy rólunk szól ez az egész: jóságunkról, gonoszságunkról, életünkről, társadalmunkról, gyarlóságainkról és nagyszerűségünkről. Rajtunk múlik a lenni, vagy nem lenni. Talán megérdemeljük Shakespeare-t.” (Simon Judit / Erdélyi Riport)

 

Az előadásban Aszalos GézaBalázs AttilaBandi András ZsoltBorbély B. EmíliaCsata ZsoltÉder EnikőCsábi AnnaKiss AttilaKocsárdi LeventeLőrincz RitaMagyari EtelkaMátyás Zsolt ImreMolnár BenceMolnos András CsabaSimó EmeseTar MónikaTokai Andrea látható.

Az előadásokra jegyek válthatóak a www.biletmaster.ro honlapon, valamint a Színház jegypénztárában minden hétköznap délelőtt 10 és 13 óra között, illetve délután 16 és 19 óra között, vagy előadások előtt egy órával. Foglalásukat jelezhetik: ticket@tm-t.ro e-mail címen, vagy akár a 0752-111-803, 0356-450-606 telefonszámokon.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'