Fölszálott a páva

JelenHaz
Péntek, 2019. október 18., 16.31

Megnyílt az EKE Art fotókiállítás

Megnyílt az EKE Art fotókiállítás
Megnyílt az EKE Art fotókiállítás

A Bánsági Magyar Napok rendezvénysorozat keretében Temesváron a Kós Károly Közösségi Központban kedden este nyitották meg az Erdélyi Kárpát Egyesület Természetfotó Vándorkiállítását.

A szép számú érdeklődőt Szász Enikő, a BMN főszervezője és a kiállítás létrejöttének ötletgazdája, Illés Mihály, a Bánsági Kárpát Egyesület elnöke köszöntötte, aki tolmácsolta az EKE országos elnökének, Dezső Lászlónak az üzenetét. „Naponta több millió fotó születik a digitális korszakban, de a java részük szinte azonnal el is pusztul. A mi feladatunk, hogy a legjobb természetfotókat kiválogassuk, megőrizzük és fel is mutassuk!” – áll Dezső László üzenetében. A vándorkiállításon látható 60 színes és fekete-fehér fotó az Erdélyi Kárpát Egyesület harmadik fotó biennáléjának az anyagát mutatja be, amelynek témái: ember a természetben, élővilág és honismeret. A biennálé zsűrije az EKE-tag amatőr fotósok által beküldött 160 pályamunkából válogatták ki a kiállítás anyagát – tudtuk meg Illés Mihálytól.

Az EKE Art vándorkiállítás anyaga Székelyudvarhelyről érkezett Temesvárra és április végéig lesz látható a Kós Károly Közösségi Központban. A Bánsági Kárpát Egyesület két tagjának – az aradi Siska Szabó Zoltánnak és a temesvári Sörös Lászlónak – fotói is láthatók az EKE Art kiállításon, a többi alkotás gyergyószentmiklósi, kolozsvári, marosvásárhelyi, nagybányai és székelyudvarhelyi fotósok munkája. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'